Bemutatkozik a FujiFilm X-E3

A Fuji illetékesei végre lerántották a leplet az X-E2s utódjáról, az X-E3-ról, ami követi az eddigi szokásokat és az X-Pro sorozat „könnyített” változataként indul hódító útjára. A fényképezőgép lelke egy 24 MP-es X-Trans szenzor (APS-C méretben), ami immár képes a 4K felbontású mozgóképek továbbítására a képfeldolgozó egység felé. Az X-E3 – úgy tűnik – végre egy igazi mérföldkő lehet a Fuji X-E sorozatának történelmében, hiszen anno az X-E2s, csupán egy javított változata volt az X-E2-nek, de semmi eget rengetőt nem hozott.

Az X-E3 tulajdonképpen az X-T20 tudástárára épít, így megtaláljuk benne a kissé felcsicsázott 325 mezős AF rendszert (pl. frissített témakövető algoritmussal). A vázról hiányzik a beépített vaku, de cserébe kapunk egy kis rendszervakut, amit a fotómasina vakusarujába csúsztatva használhatunk. Amint fentebb említettem, az X-E3 már 4K videók készítésére is alkalmas, ahol a frissítési frekvencia 30 kép/mp lehet. Az 1920 x 1080 pixeles mozgóképek esetében pedig 60 kép/mp a csúcs.

Természetesen van beépített WiFi és Bluetooth modul, ahol az utóbbi folyamatos, alacsony fogyasztású vezeték nélküli kapcsolatot tesz lehetővé okoseszközeink és a fényképezőgép között. A váz hátoldalán található 3”-os, 1,04 millió képpontos kijelző továbbra sem dönthető, de érintésérzékeny. Talán ennek és a kis joysticknek köszönhető, hogy a gyártó levette a készülék hátlapjáról a multifunkciós kezelőszervet, aminek négyirányú nyomógombjai így már talán keveseknek fognak hiányozni.

A FujiFilm X-E3 még a szeptember folyamán a boltokba kerül, ára 900 dollár lesz. Ha valaki szettben szeretné megvásárolni, akkor arra is lesz lehetőség: a 18-55 mm optikával 1300, a 23 mm F2 R WR-rel pedig 1150 dollárt kell érte fizetni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...