Okos-szemüveget ad az Olympus

EyeTrek névre hallgat a japán gyártó okos-szemüvege, amivel a „kiterjesztett valóságot” tárja használója elé. A termék lelke egy 2,4 MP-es kamera, és egy apró kijelző („Pupil-Division Optical System”), amit egy egységként lehet egy már meglévő szemüvegkeretre pattintani (lehet „rendes”, dioptriás szemüveg, vagy szemvédő egység egyaránt). A Google Glass-re emlékeztető eszköz azonban elsősorban ipari célokat szolgál, tehát nem valószínű, hogy a hétköznapokban is szembejön majd velünk egy ilyen az utcán.

Az Olympus EyeTreket a dedikált nyomógombbal, vagy hanggal, parancsokkal lehet vezérelni (ehhez azonban meg kell vásárolni az opcionális mikrofont). A termék WiFi és Bluetooth modulokkal egyaránt rendelkezik, így tetszőleges vezeték nélküli hálózatra fel lehet vele csatlakozni. A beépített akku kereken egy órára elegendő szuflát biztosít, ám USB-n keresztül külső áramforráshoz is csatlakoztatható.

A beépített kamera 1992 x 1216 pixeles képet tud felvenni, az OLED technológiára épülő kijelző pedig csak 640 x 400 pixel felbontású, és a mérete is csak fele akkora, mint egy pupilla, ám a gyártó azt állítja a félig áttetsző részegységről, hogy képe szép, és még erős fényben is jól látható. Az Android operációs rendszert futtató EyeTrekhez fejlesztői keretrendszer is elérhető, így gyakorlatilag tetszőleges feladatkörrel ruházható fel az egység.

Az Olympus EyeTrek 1500 dolláros áron kapható, míg a mikrofonért 90, a külső áramforrásért 110 dollárt kér a gyártó. Természetesen többféle kiegészítő is rendelhető a termékhez, mint például nagyobb teljesítményű akku, védőszemüveg, fali töltő stb.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...