Hivatalosan is megjelent a Panasonic-Leica DG Elmarit 200 mm F2.8 Power O.I.S.

Profi gépekhez profi objektívpark dukál – ennek megfelelve dobja piacra legújabb, csúcskategóriás kisteléjét a Panasonic: bemutatták a Panasonic-Leica DG Elmarit 200 mm F2.8 Power O.I.S. lencserendszert. A termék természetesen időjárásálló szigeteléssel lesz ellátva, és beépített képstabilizátorral is rendelkezik, ami a DC-G9 Dual IS 2 rendszerével nagy valószínűséggel képes lesz a 6,5 FÉ előnyre.

A beépített AF-motor betyár gyorsnak ígérkezik, hiszen „tripla, lineáris rendszerű motorról” van szó (bármit is jelentsen ez a gyakorlatban), ami 240 fps kiolvasású (tehát másodpercenként 240x kommunikál az objektív a vázzal az élességállítás során). A rekeszvezérlés is különlegesen pontos, ami egyenletes expozíciót tesz lehetővé gyors sorozatfelvételkor is. Amint az a lenti képen látható, a Panasonic-Leica DG Elmarit 200 mm F2.8 Power O.I.S. különleges funkciókat is felsorakoztat, melyekhez külön vezérlők is tartoznak. Ezek a termék piacra kerülésekor nem lesznek elérhetők például a GH5-tel használva, de azt egy 2018. március során érkező firmware frissítéssel orvosolják majd a fejlesztők.

Fontosabb paraméterek: kilenc, lekerekített lamellából álló írisz, ami F2.8-22 közti értékekre állítható, 15 lencsetag 13 csoportba rendezve, melyek közül kettő különösen alacsony szórású, nano felületkezelés, 115 cm legkisebb tárgytáv, 0,2x nagyítás, léptetőmotoros AF, belső élességállítás, 1245 grammos tömeg, 88 x 174 mm-es terjedelem, 77 mm-es szűrőmenet átmérő. Az objektívhez alapfelszerelésként jár egy 1,4x telekonverter, egy napellenző, és egy állványcsonk.

Az ekvivalens 400 mm-es optika azonban nem lesz olcsó, hiszen 3000 dollárt (999 000 forintot – ez hivatalos magyar ár) kell majd érte fizetni, ha 2018 januárjában a DC-G9-cel egyidőben a boltokba kerül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...