Ez a biztonsági kamera egyszerre drón és kalandkamera is

PITTA névre hallgat ez a gömb alakú, moduláris kamerarendszer, amelynek lelke egy 13 MP-es képérzékelő. A kickstarter.com közösségi gyűjtőoldalon indult útnak ez az érdekesnek tűnő termék, ami egyszerre drón, kalandkamera és biztonsági kamera – attól függően, hogy épp mire van belőle szükségünk. Az elképzelést valószínűleg sokan csípik, hiszen a sorozatgyártás megkezdéséhez kitűzött 50 000 dolláros célt már rég túlhaladta a PITTA. A kis fekete gömb 200 grammot nyom, 13 MP-es érzékelője képes akár a 30 kép/mp képfrissítésű, 4K felbontású mozgóképek felvételére.

A képstabilizációt szoftveres úton érték el a fejlesztők – erre a megoldásra részben a méretek kordában tartása végett volt szükség. Természetesen van beépített GPS modul, giroszkóp, gyorsulásmérő, barométer, magnetométer, akadályérzékelő és még mások. A kis gömbhöz jár majd egy drón modul, egy töltőállvány, és egy kalandkamera modul. A PITTA kialakításának köszönhetően a töltőállványra helyezve akár biztonsági kameraként is funkcionálhat, de akár élő adatfolyamot is közvetíthetünk vele.

A kalandkamera modullal felvértezve akár állványra is szerelhető, de különféle kiegészítőkkel akár sisakra, biciklikormányra is csavarható a PITTA. Sorozatfelvételi módban legfeljebb 60 kép/mp-es sebességre képes a készülék, de készíthetünk vele time lapse és lassított felvételeket is. A drónmodullal a mellékelt alkalmazás segítségével okostelefonról vezérelhető a termék repülése. Többféle működési mód lesz elérhető, többek között a panorámakészítés, vagy a pilótakövetés. Mint minden valamire való drónnak, úgy a PITTA-nak is lesz egy gombnyomásos „hazatérés” módja, de a készülék képes az automatikus leszállásra, vagy az akadályok kikerülésére is.

A PITTA a kickstarter.com oldalon a támogatóknak jelenleg 280 dollárjába kerül, de később 320 dollárról indulnak majd az árak attól függően, milyen szettben szeretnénk megvásárolni azt. Az első termékeket valószínűleg idén májusban kapják meg a megrendelők. Több infó itt található róla.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...