A Panasonic leleplezte a filmkészítés jövőjét: íme, a DC-GH5S!

Pár mondatban megtudhattuk, hogy fontos az utómunkálatok során a megfelelő színkezelés.

A beépített V-LogL színprofilról kaptunk információt: 12 FÉ dinamikatartomány érhető el vele, hasonló karakterisztikájú, mint a Cineon. A V-LogL pl. time lapse felvételkészítéshez is alkalmazható, ahol állóképeket veszünk fel.

A Venus Engine képfeldolgozó processzor alacsony energiaigényű. A GH5S hőleadása egyenletes és hatékony, így lehetővé vált a teljesen korlátozásmentes felvételkészítés.

A Hybrid Log Gamma nyújtotta lehetőségekről kaptunk információt, ahol többek közt szóba került a HDR is.

Megtudtuk, hogy a HDR egy tág dinamikagörbét takar, tehát a jelenet sötét (bebukott), illetve a világos (kiégett) részei is megfelelő részletgazdagsággal kerülnek mentésre. Ehhez a Hybrid Log Gamma profilt érdemes használni.

A következő percekben Uematsu úr tartott előadást a VFR (Variable Frame Rate) funkcióról, ahol lehetséges akár a tizedére csökkentett sebességű filmek készítése (240 fps @ Full HD).

A Panasonic DC-GH5S-sel anamorfikus videofelvétel is készíthető.

Négyféle anamorfikus mód közül választhatunk, ahol az oldalarányok 1:1, 16:9, 2,35:1, vagy 2,39:1 lehetnek.

A GH5S-ben két beépített mikrofon van: az egyik a hagyományos, míg a másik egy referencia mikrofon, ami a készülék saját zaját monitorozza, hogy azt a hangrögzítés közben automatikusan ki lehessen szűrni.

Fentebb már volt szó az időkód szinkronizálhatóságáról, ami igen fontos tényező, ha több videokamerával dolgozunk. Mivel a GH5S elsősorban a filmkészítőknek lett tervezve, ezért az egyébként vakuszinkron helyére a TC szinkron aljzata került.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...