Újabb tükörnélküli rendszerkompakttal támad a Canon: íme, az EOS M50!

Elstartolt a Canon EOS M50, amit a gyártó hivatalosan ugyan az EOS M5/M6 gépek alá sorol, de tudását tekintve itt-ott mégis többet nyújt azoknál. Elsősorban a fotózással ismerkedőket célozza meg a Canon felhasználóbarát rendszere; a 24 MP-es, APS-C méretű CMOS köré épülő készülék az első a sorban, ami képes a 4K felbontású mozgóképek rögzítésére. Az új DiG!C 8 jelfeldolgozó processzor gondoskodik a Dual Pixel AF rendszerrel felvértezett szenzorról érkező jelek képpé alakításáról.

A beépített elektronikus keresővel (2,36 millió pixel, OLED technológia) is megáldott masina az első, ami az új Canon RAW formátumot használja: a CR3 fájlformátum „képminőség-prioritást” és „méretprioritást” egyaránt tartalmaz. Az utóbbi (C-RAW) akár 50%-kal kisebb fájlméretet tesz lehetővé azonos felbontás mellett, de némileg gyengébb képminőséggel. Természetesen van beépített WiFi, NFC és Bluetooth modul, tehát a folyamatos vezeték nélküli kapcsolat fényképezőgép és okoseszköz között biztosított.

Visszatérve a videóra: a 4K felbontású mozgóképek mellett választhatjuk az akár 120 kép/mp sebességű Full HD méretet. Azért az öröm nem lehet teljesen felhőtlen: a 24 kép/mp-es 4K felbontású felvételek nem használják a Dual Pixel funkciót, és további 1,6-szoros képvágást eredményeznek (hülye lenne a Canon elvenni a Cine kategória kenyerét).

A kihajtható és elforgatható kijelző 1,04 millió pixeles és érintésérzékeny, aminek jótékony hatását elsősorban a fókuszmező(k) áthelyezésekor fogjuk érezni. A készülék Dual Pixel AF rendszere kiterjesztett felületen mozgatható egyes objektívekkel. Az EF-M 55-200 mm, az EF-M 18-150 mm és az EF-M 28 mm F3.5 lencserendszerekkel 88%-os horizontális és 100% vertikális (szenzor)fedettségünk van! Összesen legfeljebb 143 fókuszmező közül választhat a fotós, de legrosszabb esetben is 99 AF mező érhető el.

Az EOS M50 sorozatfelvételi sebessége fix fókusszal 10 kép/mp, de követőfókusszal is csak 7,4 kép/mp-re lassul a rendszer. Az áprilistól megvásárolható EOS M50 vázért 780 dollárt kell majd fizetni. Természetesen szetteket is választhatunk majd, így például az EF-M 15-45 mm F3.5-6.3 IS STM-mel együtt 900, az EF-M 15-45 mm és az EF-M 55-200 mm F4.5-6.3 IS STM objektívekkel pedig 1250 dollárba kerül a móka.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...