Megjelent a hähnel Modus 600RT rendszervaku m4/3-hoz

A hähnel bemutatta legújabb rendszervakujának, a Modus 600RT-nek m4/3-os változatát, amit vagy a fényképezőgépek vakusarujába csúsztatva, vagy távvezérelve is használhatunk. A Modus 600RT-t vakucsoportokban is lehet használni vezérlő, vagy vezérelt (commander/slave) vakuként. Érdekes, hogy a m4/3-os változatra külön kellett várni, hiszen a Modus 600RT már kapható volt eddig is Canon, FujiFilm, Nikon és Sony változatban.

Bár a hähnel Modus 600RT tulajdonképpen egy módosított Godox TT685, s műszaki specifikációi javarészt megegyeznek a Godox V860II-ével, a gyártó azt állítja, hogy ennek a villanónak „jelentős előnyei” vannak a két másikkal szemben. Így például sokkal jobb minőségű a rendszervaku felépítése, és a firmware frissítésekről is gondoskodnak majd a jövőben. A Modus 600RT rendelkezik egy úgynevezett „Digital Channel Matching” funkcióval, ami gyakorlatilag „összezárja” távvezérelt módban a vezérlőt és a vezérelt egységet, így elkerülve az esetleges interferenciákat.

A hähnel Modus 600RT egyedi, szilikongyantába ágyazott áramforrással rendelkezik, aminek a gyártó szerint az az előnye, hogy a vezérlőelektronika védve van a rezgésektől, ütésektől (persze..), és jóval hosszabb élettartamú, mint például a ceruzaelemek. A Modus 600RT 60-as kulcsszámmal rendelkezik ISO 100-on mérve; egy akkutöltéssel maximum 600 teljes erejű villanás adható le. Két villanás között másfél másodperces intervallumokkal számolhatunk. A vaku fejegysége 20-200 mm közti gyújtótávolságokat fed le, és egészen 1/8000 mp-es záridőig használható. A készülék máris kapható, ára 250 euró.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...