Retró stílusú rendszervakut villantott a Godox

Úgy tűnik, hogy mostanság a klasszikus formavilág, a retró dizájn, az analóg világ formái reneszánszukat élik. Sorra jönnek ki a különféle „régies” stílusú fényképezőgépvázak, illetve klasszikus működésű objektívek. A kiegészítők terén sincs egyik gyártó sem lemaradva, de most újabb retró alakú termék jött ki a klasszika kedvelőinek: a Godox Lux Cadet az évtizedekkel ezelőtti rendszervakukat juttatja eszünkbe.

Kép forrása: Godox

Az 1940-es évek formavilágát idéző vaku – alakjához híven – kezelőfelület teljesen mechanikus, kulcsszáma 10 ISO 100-on. Teljesítményét hét lépcsőfokban lehet állítani 1/64 és 1/1 között. A 95 dolláros villanó univerzális vakusaruval rendelkezik, így bármelyik gyártó gépére felcsúsztatható. A hátoldalán ISO, FÉ, távolsági tárcsa található, de a teljesítményt is itt kell beállítania a fotósnak. Természetesen van szinkronaljzat is, így kívülről is vezérelhető az eszköz.

Kép forrása: Godox

A beépített Li-ion akku 3,7V, 1700 mAh teljesítményű, teljes „erőbedobás” mellett kb. 620 villantásra elegendő szuflát nyújt (újratöltési ciklus 2,5 mp). A 171 grammos rendszervaku fix 28 mm-es gyújtótávolságú, fénye 6200 +/- 300 Kelvin fokos. A Godox Lux Cadet tökéletesen beleillik a Lux Senior és a Lux Junior által nyitott sorba. Gyárilag egy szinkronzsinórt, egy USB kábelt és egy puha tokot mellékelnek a villanóhoz. Bővebb részletekért kattints ide.

Kép forrása: Godox

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...