A Sony bejelentette a Cyber-shot RX100 legújabb generációját

A japán gyártó bemutatta a Cyber-shot RX100 VI-ot, amelynek lelkét egy 1”-os, 20 MP-es Exmor RS képérzékelő alkotja karöltve a legizmosabb BIONZ X képalkotó processzorral. A szenzorra egy ekv. 24-200 mm gyújtótávolsági tartományt nyújtó, F2.8-F4.5-ről induló optika rajzol, amiben beépített képstabilizátor is található (4 FÉ előnyt ír rá a gyártó). A Sony Cyber-shot RX100 VI kiemelkedő tulajdonságai közt mindenképp említést érdemel a „világ leggyorsabb autofókusz-rendszere”, aminek 0,03 mp is elég az élesre álláshoz. Az AF-rendszer része 315 darab fázisérzékelő fókuszmező (szenzorra építve), melyek a teljes képnek körülbelül 65%-át lefedik. A sorozatfelvételi sebesség is impozáns: követőfókusszal 24 kép/mp-re képes a Cyber-shot RX100 VI! Természetesen a készülék képes akár 4K felbontású videók rögzítésére is, ahol a képet a teljes szenzorról veszi az elektronika, de ha akarjuk, akár a 4K HDR is elérhető a felvételi módok között. Íme, a sajtótájékoztató:

A legújabb Sony RX100 VI kompakt vázban egyesíti a 24-200 mm-es zoomobjektívet nagy blendenyílással a világ leggyorsabb autofókusz-sebességével

  • ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mm F2,8 – F4,5 méretű blendenyílással
  • A népszerű RX100 sorozat kompakt kiadásban
  • A világ leggyorsabb, 0,03 másodperces autofókusz-sebessége
  • 315 fókuszsík-fázisérzékeléses AF-pont, melyek a képterület mintegy 65%-át fedik le
  • 1.0 típusú rétegelt 20.1 megapixeles Exmor RS™ CMOS képérzékelő DRAM chippel és továbbfejlesztett BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral, valamint előoldali LSI-vel
  • Nagy sebességű, akár 24 képkocka/mp-es sorozatfelvétel teljes AF/AE-követéssel
  • Optikai képstabilizálás, amely 4,0 osztással gyorsabb zársebességet tesz lehetővé
  • Nagy felbontású 4K videofelvétel teljes képpontkiolvasással „pixel binning” (képponttöltés-összegzés) nélkül, plusz 4K HDR az azonnali HDR munkafolyamathoz

A Sony bemutatta a népszerű Cyber-shot RX100 sorozat legújabb tagját, az RX100 VI kompakt fényképezőgépet (DSC-RX100M6).

Az új RX100 VI fényképezőgép az első, magas zoomtartományú objektívvel ellátott RX100 modell. Bár a készülék lenyűgöző ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200 mm-esi F2,8 – F4,5 objektívet tartalmaz, mégis könnyedén elfér a zsebben, gyors, és a Sony RX100 sorozatára jellemző kiváló képminőséget nyújt. A nagy zoomtartománynak, a lenyűgöző képminőségnek, valamint a fényképek és videók terén nyújtott sokoldalúságnak köszönhetően ideális választás városképek, portrék, sportesemények, állatvilág és sok más téma megörökítéséhez.

Az új modellt egy 20,1 megapixeles, 1.0 típusú rétegelt Exmor RS™ CMOS képérzékelővel, DRAM chippel és továbbfejlesztett BIONZ X™ képfeldolgozó rendszerrel, valamint előoldali LSI-vel látták el, amely maximalizálja a feldolgozási sebességet, és optimalizálja a képminőséget minden környezetben. Emellett az RX100 VI egy hihetetlenül hatékony Fast Hybrid AF rendszerrel van ellátva, amely 315 fázisérzékeléses AF-pontot tartalmaz. Ez az AF-rendszer 0,03 másodperc alatt képes beállítani a fókusztiii, ami a világon a leggyorsabbii AF-beállítási idő az 1.0 típusú érzékelővel rendelkező kamerák esetében. A készülék akár 24 képkocka/mp sebességű sorozatfelvétel készítésére is képesv teljes felbontás mellett folyamatos AF/AE-követéssel, és gyönyörű 4Kvii videókat készít teljes képpontkiolvasással, „pixel binning” (képponttöltés-összegzés) nélkül.

„Az RX kameracsaládunkat folyamatosan fejlesztjük, hogy vásárlóink új és eltérő módokon rögzíthessék mindazt, amit korábban még soha” – mondta Neal Manowitz, a Sony Electronics Digitális Képalkotási részlegének alelnöke. „Ennek legújabb példája az új RX100 VI, amely nagy hatótávolságú, autofókusza rendkívül fejlett, emellett nagy sebességű fényképezést és sok egyebet biztosít, miközben továbbra is elfér a zsebben. Sokak számára ez lehet a legkiválóbb úti fényképezőgép.”

Új, 24-200 mm-es zoomtartományű objektív és kiváló képminőség
A Sony RX100 sorozat kameráiban elsőként bemutatkozó új ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200 mm-esi F2,8 – F4,5 objektív a 24-70 mm-es és a 70-200 mm-esi fókusztávolság erejét egyetlen kompakt készülékbe sűríti. Mindez egyedi tervezésének köszönhető, mely két ED (extraalacsony szórású) aszférikus üvegelemet és nyolc aszférikus objektívelemet foglal magában, beleértve a négy AA (továbbfejlesztett aszférikus) objektívet. Az alkatrészek zökkenőmentesen együttműködve kiváló élességet biztosítanak saroktól sarokig minden fókusztávolság esetén, megőrizve az RX100 sorozat közkedvelt képminőségét.
Az RX100 VI lenyűgöző objektívje a teljes zoomtartományban nagy blendét biztosít, így a portréképek gyönyörű bokehval készíthetők, a gyorsan mozgó objektumok élesen, elmosódásmentesen rögzíthetők. Emellett az objektív beépített optikai SteadyShotTM képstabilizátort tartalmaz, amely 4,0 osztássalvi nagyobb zársebességet tesz lehetővé, így a gyenge fényviszonyok közt alacsonyabb zársebességek esetén vagy a telefotó zoomtartományban sem jelentkezik elmosódás.

Villámgyors autofókusz és rögzítési sebességek
Az új RX100 VI modell Fast Hybrid AF rendszert tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép 0,03 másodperc alatt elvégezze a fókuszálástiii. Ez az AF rendszer egyesíti az érzékelő kb. 65%-át lefedő 315 fókuszsík-fázisérzékeléses AF-pont és a kontrasztérzékeléses AF előnyeit. Ez a nagy sebességű fókuszáló rendszer kiválóan egészíti ki az objektív sokoldalú, 24-200 mm-esi tartományát, így minden téma pontos részletességgel és tisztasággal örökíthető meg.

Emellett az RX100 sorozatú fényképezőgépek közt első ízben az RX100 VI a Sony továbbfejlesztett, nagy sűrűségű követő AF-technológiáját alkalmazza, amely az AF-pontokat a téma köré koncentrálja, javítva a követés és a fókusz pontosságát. A népszerű Eye AF technológia szintén rendelkezésre áll, és követési teljesítménye a jelenlegi RX100 sorozatú modell teljesítményének mintegy kétszerese . Továbbá a kamera LCD érintőfókuszálást és érintőpaneli fókuszpontvezérlést biztosít azoknak a felhasználóknak, akik szeretik ujjukkal kijelölni az ideális fókuszpontokat.

Az AF rendszer ideális kiegészítőjeként az RX100 VI nagy sebességű sorozatfelvételt tesz lehetővé akár 24 képkocka/mpv sebességen is teljes AF/AE-követéssel, és lenyűgöző, 233 képes pufferkorláttal . A korábbi modellekhez képest az EVF kijelzési késését jelentősen csökkentettük, így a fotósok a döntő pillanatokat magabiztosan kaphatják el. A sorozatfelvételek emellett mostantól nem egyenként, hanem csoportosan játszhatók le a kijelzőn, így áttekintésük könnyebbé válik.

Az RX100 VI egy nagy sebességű, torzításkiküszöbölő zárral is rendelkezik (melynek zársebessége eléri az 1/32000 mp-et). Ez a zár csökkenti a „gördülő zár” effektust, mely jellemzően gyorsan mozgó témák esetében jelentkezik, és az elektronikus zárral a készülék képes teljesen csendesen rögzíteni minden üzemmódban, beleértve a nagy sebességű sorozatfelvétel módot is. A mechanikus zár mód szintén rendelkezésre áll az ezt igénylő felhasználóknak.

Továbbfejlesztett filmképességek és 4K HDR felvételi mód
A zsebben elférő RX100 VI számos videoképességgel van ellátva, melyek a legigényesebb videósok követelményeit is kielégítik.
A Fast Hybrid AF-fel a fókuszsík-fázisérzékeléses AF-pontok pontos fókuszálást és követést biztosítanak még a 4Kvii videofelvétel kemény fókuszálási követelményeihez is. Az AF-meghajtó sebessége és az AF-követés érzékenysége szintén beállítható a menürendszerben, ami nagy rugalmasságot tesz lehetővé a fókuszálási követelményeknek megfelelően.
4Kvii módban az új RX100 VI teljes képpontkiolvasást alkalmaz „pixel binning” (képponttöltés-összegzés) nélkül, így biztosítva, hogy a 4Kvii videó minden finom részlete minimális moire-vel és recézettséggel rögzüljön.

Cyber-shot fényképezőgépek esetén első ízben az RX100 VI tartalmaz 4K HDRviii kompatibilitást, ami az új HLG (Hybrid Log-Gamma) képprofilnak köszönhető, amely azonnali HDR munkafolyamatot tesz lehetővé. A további professzionális szintű videofunkciók közt szerepel az S-Log3/S-Gamut3, a 120p Full HD mód, a Képprofil, a segédrögzítés és sok egyéb. Az RX100 VI képes szuperlassított videók rögzítésére 240, 480 vagy 960 képkocka/mp-es sebességgel.

Prémium minőségű külső, vezérlés és kényelem
Az új RX100 VI egy nagy kontrasztú, 2,35 millió képpontos XGA OLED Tru-Finder™ kijelzőt tartalmaz, mely ZEISS® T* bevonattal van ellátva, és élethű előnézetet, valamint lejátszást tesz lehetővé. Maga az EVF a felhasználó igényei szerint ki- vagy befordítható a fényképezőgépbe, és egyetlen gombnyomással azonnal aktiválható.

A Sony RX sorozatában elsőként az RX100 VI egy érintő kioldóval van ellátva, amely a hátsó LCD-képernyő megérintésével aktiválható. Emellett a készülék tartalmaz egy testreszabható sebességű zoom kart és egy LCD-t, amely felfelé 180, lefelé pedig 90 fokkal elforgatható, így az alkotó számos szögből rögzíthet. A készülék rendelkezik egy automatikus monitorkikapcsoló funkcióval is, amely akár 30%-kal képes növelni a készíthető állóképek számát, a fényképezőgép pedig Wi-Fi®-, NFC™- és Bluetooth®-kompatibilis.

Elérhetőség: Az új Sony Cyber-shot RX100 VI kompakt fényképezőgép 2018 júniusától érhető el.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...