200 mm F2 és egy érdekes nagylátó-zoom érkezett a FujiFilmtől

A FujiFilm két olyan új objektívet mutatott be, amikre már sokan nagyon vártak: íme, a 200 mm F2 (és a hozzávaló 1,4x telekonverter), valamint a 8-16 mm F2.8 ultra nagylátószögű zoom. Kezdjük a nagyobbikkal, a Fujinon XF 200 mm F2 R LM OIS WR-rel, amit az említett 1,4x telekonverterrel szettben október végétől lehet majd 6000 dolláros áron megvásárolni. Az időjárásálló objektív matt-ezüst fényezésű magnéziumötvözetből készített tubust kapott, ami por- és cseppálló szigeteléssel is el lett látva.

A Fujinon XF 200 mm F2 R LM OIS WR-ben összesen 19 lencsetag található 14 csoportba rendezve. A lencsetagok között különleges kialakításúak is gondoskodnak a tökéletes képminőségről: 1 db Super ED és 2 db ED lencsetag, valamint fluorbevonat garantálják a színezésektől és szellemképektől mentes képalkotást.

A gyors és halk élességállítást egy lineáris fókuszmotornak köszönhetjük, míg a beépített képstabilizációs egység – a gyártó állítása szerint – akár 5 FÉ előnyt biztosít. A kilenc lamellából álló blendét F2-22 közti értékekre lehet szűkíteni. Az APS-C méretű szenzorok kirajzolására tervezett lencserendszer 2265 grammot nyom, terjedelme pedig 122 x 206 mm. A szűrőmenet átmérője 105 mm, amit nem lesz olcsó mulatság filterekkel ellátni.

A másik szépség a Fujinon XF 8-16 mm F2.8 R LM WR névre hallgat és szintén az APS-C méretű képérzékelők kirajzolására lett tervezve. Az összesen 20 lencsetagból álló optika (13 csoportba rendezve) négy darab aszférikus, három darab ED és három darab Super ED tagot is tartalmaz, tehát nem egy egyszerű és olcsó felépítésű lencserendszerrel állunk szemben. A Nanon GI bevonattal a gyártó a szellemképeket akarja eliminálni, ami nagy valószínűséggel sikerülni is fog neki.

A Fujinon XF 8-16 mm F2.8 R LM WR lineáris fókuszmotorral lett ellátva, a tubus pedig időjárásálló szigetelést kapott. A 805 grammos tömeghez 88 x 122 milliméteres terjedelem társul. A november végétől kapható, magnéziumötvözetből készült termékért 2000 dollárt kell majd fizetnie a rajongóknak.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...