Hírek az objektívek világából

A Samyang igen tevékeny volt az elmúlt napokban, ugyanis több lencserendszerről rántotta le a leplet. Az egyik a beépített autofókusz motoros AF 14 mm F2.8, amit kifejezetten a Nikon F bajonetthez adtak ki. Ez az optika kirajzolja a full frame méretű képérzékelőket; az összesen 15 lencsetagját 10 csoportba rendezve építették a tubusba. A termék legkisebb fókusztávja 20 cm, a legnagyobb nagyítása 0,15-szörös. A 474 grammos tömegéhez 90,5 x 92,8 milliméteres terjedelem társul. A blende írisze összesen hét lamellából áll. Árát egyelőre nem közölték.

A másik Samyang objektív tükör nélküli rendszerkompaktokhoz lett tervezve: a 85 mm F1.8 ED UMC C kézi élességállítást kínál és kapható Canon M, FujiFilm X, m4/3, valamint Sony E foglalatokkal. Az optika legfeljebb APS-C méretű szenzorokat rajzol ki, így full frame-es vázakon csak képvágással használható. A terméket szeptembertől lehet majd megvásárolni, ára 320 angol font.

A következő gyártónk a Yongnuo, aki az YN 50 mm F1.4N E II objektívet dobta piacra Nikon F bajonettel (Canon EF változata már létezett korábban is). A termék full frame szenzoros fényképezőgépekhez készült; a tubusban 9 lencsetag található 7 csoportba rendezve. Az optika 58 mm-es szűrőmenettel rendelkezik. A legkisebb tárgytáv 45 cm, a hét lamellából álló íriszt F22-ig lehet szűkíteni. Az 577 grammos tömeghez 81 x 93 mm-es méret társul.

És végül egy pletyka: állítólag a Zeiss még idén bemutatja az Otus 100 mm F1.4 lencserendszerét! Az Apo Sonnar optikai formulára épülő objektív Canon EF és Nikon F bajonettel érkezhet majd, s bár árát egyelőre nem tudni, valószínűleg nem lesz olcsó (a forrás 5000 dollárt jósol).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...