A DJI bemutatta a Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom nevű drónokat

Bizonyára már sokan várták a DJI két új repülő kameráját, a Mavic 2 Pro-t és a Mavic 2 Zoomot. A Mavic 2 Pro például az első olyan drón, amire egy Hasselblad kamera van felszerelve (ez egyébként egy kétéves együttműködés gyümölcse)! A Mavic 2 Pro kamerájában egy 1”-os CMOS képérzékelő található, amelyről akár 10-bites Dlog-M profilú adatfolyam is vételezhető. Ennek köszönhetően az újonccal négyszer annyi színárnyalat fogható be, mint elődjével. A drónnal 20 MP-es állóképeket és akár 10-bites 4K HDR videókat is lehet készíteni. A kamera érzékenységi tartománya ISO 100-6400 között mozog, az optika íriszét F2.8 és F11 között lehet mozgatni.

A Mavic 2 Zoom az első olyan „átlag halandónak” szánt drón, aminek gumiobjektívje van. Az ekvivalens 24-48 mm-es átfogást egy kétszeres digitális zoommal egészíti ki a gyártó. Full HD-ban veszteségmentesen tömörített videót lehet vele felvenni. Ebben a kameramodulban azonban kisebb, csupán 1/2,3”-os szenzor található, aminek 12 MP-es a felbontása (állóképekre nézve). A CMOS érzékenységi tartománya ISO 100-3200 közt mozog, ami racionális tartománynak tűnik.

A Mavic 2 Zoom úgynevezett „Super Resolution” automata módjával egy összesen kilenc képkockából álló, összefűzött, „szuper felbontású” fotót kapunk, ami 48 MP-es képmérettel rendelkezik. Persze, a Mavic 2 Zoom érdekessége nem merül ki ebben a módban, hiszen a gumiobjektívnek köszönhetően új, a filmkészítés során hasznos szolgáltatásokat is kapunk. Ilyen például a Dolly Zoom QuickShot, amire példa az alábbi videó:

A két új drón vázteste azonos, csupán minimálisan nagyobbak, mint az elődmodell, a Mavic Pro. A könnyű szállíthatóság érdekében ezeket a repülő kamerákat is össze lehet hajtani, így kevesebb helyet foglalnak táskánkban. Az akadályelkerülésben számos érzékelő segíti a pilótát, így mindkét irányba, valamint alulra és felülre is figyel egy-egy szenzor. A bemozdulásoktól mentes videók elkészítésében a 3-tengelyes mechanikus stabilizátor működik közre; a sötétben való repülést, illetve leszállást két lefelé irányuló lámpa könnyíti meg. Az áttervezett motorok és propellerek a korábbi drónoknál halkabb működést tesznek lehetővé.

Mindkét kamera legfeljebb 100 Mbps-os adatsűrűséget érhet el a H.265 tömörítésnek hála. A 8GB-os belső tárhelyet memóriakártyákkal bővíthetjük, amire szükség is lesz, ha hosszabb 4K felbontású, 30 kép/mp frekvenciájú mozgóképeket szeretnénk felvenni. A drónok repülési ideje egy akkutöltettel kb. 31 perc, ami azonban változik a terhelés függvényében. A Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom repertoárjából nem maradtak ki az olyan intelligens módok sem, mint például a Hyperlapse, vagy az Active Track 2.0. A továbbfejlesztett OcuSync-kel akár 5 mérföldre, azaz kb. 8 km-re nőtt a hatósugár, amin belül ráadásul Full HD méretű videót továbbítanak a drónok a vezérlő felé. A Mavic 2 Pro 1450, míg a Mavic 2 Zoom 1250 dollárba kerül.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...