A Tamron bemutatta az SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD G2-t

A pletykák ismét igaznak mutatkoztak: a Tamron ma hivatalosan is bejelentette az ultra nagylátószögű zoomjának második generációját, az SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD G2-t. Az újdonság nem egyszerűen egy kicsinosított, „átcímkézett” elsőgenerációs zoomobjektív, hanem az SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD G2 új lencsetagokat és bevonatokat is kapott, de izmosabb CPU vezérlő az autofókuszt és hatékonyabbnak ígérkezik a beépített képstabilizáció is (a gyártó 4,5 FÉ előnyt ígér).

A Tamron SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD G2-ben az alacsony szórású tagok mellett immár XGM (eXpanded glass-molded aspherical) lencsetag is található, ami csökkenti a laterális színhibákat, míg az AX (Anti-reflection eXpand) bevonat a becsillanásokat és a szellemképeket eliminálja. Az objektív időjárásálló és a frontlencsét fluorbevonat védi a szennyeződésektől. Az SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD G2 írisze kilenc darab lekerekített lamellából áll, ami garantálja a kellemesen lágy háttérelmosást.

A lencserendszer legkisebb tárgytávja 28 cm, a legnagyobb nagyítása 0,2x. Bár a klasszikus módszerrel élve a frontlencse elé nem lehet szűrőket helyezni, a hátsó lencsetagot egy keret veszi körbe, amibe gél szűrőket illeszthetünk (a Canon EF foglalatos változat esetében). Az új Tamron objektív kompatibilis a gyártó TAP-in dokkolójával, így a finomhangolást és a firmware frissítéseket a fotós maga is elvégezheti. A Tamron SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD G2 Nikon F változatát szeptember 21-től keressük a boltokban – a Canon EF verzióra aztán további három hetet kell majd várni. A termék 1300 dollárba kerül majd.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...