Öt rendszervaku erejével rendelkezik a Profoto B10

Akkora, mint egy objektív, de mégis iszonyatosan erős a fénye: a gyártó elmondása szerint a Profoto B10 vaku öt hagyományos rendszervaku (fény)erejével bír! Ha eddig azért nem szerettél bele az „igazi” vakukba, mert nem bírtad a vezetékeket, a nagy súlyt, akkor már nem lehet többé kifogásod, hiszen a B10 kicsi, könnyű és akkumulátorról működik. A Profoto B10 250 AirTTL 250 Ws teljesítményű, 10 FÉ átfogású. Méretei: 17,5 x 10 centiméteres terjedelemhez másfél kilogrammos tömeg társul, ami tényleg csak egy standard zoomobjektív súlyával vetekszik.

A vaku újratöltési ideje függően az előre beállított fényerőtől 0,05-2 mp közé esik. A teljesen automata TTL mód mellett választható a HSS nagysebességű villantás is; a legrövidebb villanási idő 1/50 000 mp lehet! A beépített Li-ion akku egy töltéssel maximum 400 teljes erejű villantásra képes (az akkumulátor teljes feltöltéséhez kb. 90 percre van szükség). Persze, a vakucső mellett modellfényt is tartalmaz a fejegység, ami jelen esetben egy LED fényforrás (CRI 90-96, fehéregyensúly 3000-6500K között állítható, 2500 lumen fényerő, 10-100% között dimmelhető).

A Profoto B10 250 AirTTL vezeték nélküli módban is vezérelhető, hatósugara az adó-vevőnek 0,5-300 méter között van (függően a tereptől és a rálátástól). Mivel a készüléknek van beépített Bluetooth modulja is, ezért okostelefonon keresztül is vezérlehető a Profoto alkalmazás segítségével. Bár a vakutesten nem találunk szinkronizációs aljzatot, az USB-C porton keresztül frissíthető az eszköz vezérlőszoftvere. Az 1600 dolláros vakura a Profoto fényformáló termékeit is felcsavarhatjuk, tehát egy teljes értékű stúdióvakuval állunk szemben. Bővebb információkért kattints ide.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...