Új vakut és vezeték nélküli vakuvezérlőt leplezett le az Olympus

Időjárásálló, vezeték nélkül vezérelhető rendszervakut mutatott be az Olympus: az FL-700WR kicsi, könnyű, de erős, mint a bors – 42-es kulcsszámával rendezvényfotózásra is bátran bevethető. A por-, csepp- és fagyálló kivitelű vaku akár 30 méteres távolságból is vezérelhető az FC-WR vezeték nélküli vakuvezérlővel és az FR-WR vezeték nélküli vevőegységgel. A villanó akkumulátorok nélkül csupán 303 grammot nyom, míg terjedelme 70,4 x 106,3 x 100,2 mm.

Sajtóközlemény

Új időjárásálló vakurendszer az Olympus profi fotósoknak szánt kínálatában

Megbízható vakurendszer vezeték nélküli vezérléssel a most bemutatkozó OM-D E-M1X fényképezőgép professzionális kiegészítéséhez

2019. Január 24, Hamburg – Az Olympus tovább bővíti profi fotósoknak szánt sorozatát egy időjárásálló, vezeték nélküli – rádióhullám-vezérelt – vakurendszerrel, mindenféle környezetben alkalmazható kivitelben. Az FL-700WR vaku, az FC-WR vezeték nélküli vakuvezérlő és az FR-WR vezeték nélküli vevőegység az Olympus legújabb professzionális fényképezőgépével, az OM-D E-M1X modellel indul útjára 2019 februárjának végétől.

FL-700WR: nagy intenzitású, időjárásálló kivitelű vaku, 42 kulcsszámmal
Ez a kisméretű és könnyű vaku kiemelkedő, 421 kulcsszámmal (ISO 100/m) büszkélkedhet. A por-, csepp- és fagyálló2 kivitel megbízható működést tesz lehetővé szinte mindenféle környezetben, például esőben (Olympus OM-D E-M1X, vagy más por- és cseppálló váz, illetve objektív használata esetén). A vaku használói számára rendkívül élvezetes a kb. 1,5 másodperc3 teljes töltési idő, melynek köszönhetően a rendszer gyors, kényelmes és egyszerűen használható. A rövid töltési idő által vakus sorozatfelvételeket is készíthetünk4, akár 10 fps sebességgel.

A vaku vezeték nélküli, rádióhullám-jelvezérelt működtetésre képes, mely fényes környezetben és a területen elhelyezett tárgyak esetén – tehát rálátás nélkül – is alkalmazható. Akár 30 méter távolságból is pontos kommunikáció építhető fel, még abban az esetben is, ha a vaku a téma mögött helyezkedik el.

Az FL-700WR vakuvezérlőként és jelvevővel ellátott vakuként is használható. Vakuvezérlőként használva akár három csoporthoz is csatlakoztatható – korlátlan számú vaku vezérlésére. Kiválaszthatjuk, melyik csoportot szeretnénk használni, illetve megadhatjuk a vaku intenzitás kompenzációt is. Emellett használhatjuk hagyományos RC módban (optikai kommunikációval), vezérelt vakuként.

Sokoldalú felvételi üzemmódok és fejlett alapfunkciók
A Multi Flash mód5 lehetővé teszi a téma mozgásának megjelenítését a vaku többszöri használatával hosszú expozíciós idő, illetve bulb felvételi mód alkalmazása esetén. Az intenzitás, intervallum (frekvencia) és a felvételek száma beállítható, lehetővé téve a témától függően legoptimálisabb konfiguráció használatát.

A High Res Shot6, Focus Stacking, illetve Focus Bracketing funkciók – melyek például az OM-D E-M1X és OM-D E-M1 Mark II fényképezőgépek funkciói – a vakuval együtt használhatók.

Kifinomult alapfunkciói között megtaláljuk:
1) Super FP vaku: nagysebességű szinkront tesz lehetővé, mely meghaladja a fényképezőgép maximális szinkronsebességét.
2) Első/második függöny szinkron: a zár nyitásakor, illetve lefutásakor működő vaku.
3) TTL mód: a vaku előzetesen villant a szükséges intenzitás megállapításához – ekkor a teljesítmény automatikusan az optimális szintre áll.
4) LED fény a videók derítéséhez: 77° bevilágítási szög és 100 lux fényerő egy méter távolságban.
5) Döntés: a vakufej vízszintesen 180°-ban elforgatható, illetve függőlegesen 90°-ban dönthető.
6) Fényszóró lappal és széles fényterelő ernyővel: a villanófény bevilágítási szöge akár 7mm gyújtótávolság (35mm ekvivalens érték: 14mm) esetén is optimális széles fényterelő használata esetén.
7) Auto zoom funkció: a villanófény szöge a 12-75mm (35mm ekvivalens érték: 24-150mm) gyújtótávolságot támogatja.
8) Teljes töltöttség jelzése: az FL-700WR vaku hangjelzést ad, amikor a töltés befejeződik.

FC-WR (vezeték nélküli vakuvezérlő) és FR-WR (vezeték nélküli vevőegység): maximális megbízhatóság és intuitív vezérlés – korlátlan számú vaku vezérelhetőségével
Az FC-WR több vakuegység vezérlésére alkalmas a fényképezőgép beállításainak megfelelően – így egy rendkívül sokoldalú vakurendszerrel fotózhatunk. Mivel az FL-700WR vakuhoz hasonló, por-, csepp- és (-10°C-ig) fagyálló konstrukcióval büszkélkedhet, a legkülönfélébb környezetben is alkalmazhatjuk. A vezérlőegység három vakucsoportot kezel – korlátlan számú vakuegységgel.

Az FC-WR külön gombokkal biztosítja az A, B és C csoport gyors elérését – ezzel a csoportok beállítása még gyorsabban lehetséges a felvételi módtól a vaku intenzitás megadásáig, a kijelzőt figyelve. A csoportok és csatornák egyszerűen beállíthatók és ellenőrizhetők az FC-WR és FR-WR egységen is.

A további funkciók között találjuk:
1) FR-WR szinkron terminál: Az FR-WR szinkron terminál különféle vakuegységek csatlakoztatását teszi lehetővé – például fejgenerátoros vakukat, melyek távirányítással villanthatók.
2) FR-WR teljes töltöttség jelzése: a vaku hangjelzést ad, amikor a töltés befejeződik.

Elérhetőség – árak
A teljes vakurendszer 2019 februárjának végétől érhető el a következő javasolt fogyasztói áron7: 119.990.- HUF (FL-700WR vaku), 99.990.- HUF (FC-WR vezeték nélküli vakuvezérlő), 64.990.- HUF (FR-WR vezeték nélküli vevőegység)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...