Leica M-foglalattal érkezik a Pixii fényképezőgép

Ma végre fény derült a Leica M-foglalattal szerelt Pixii fényképezőgép legfontosabb műszaki paramétereire, és felkerült a netre pár termékfotó is. „Radikális kortárs távmérős fényképezőgépként” jellemzi a gyártó termékét, és nem véletlenül: lenyomod a kioldót és az elkészített fénykép megjelenik az okostelefonodon. Az okostelefon-generáció találkozása a klasszikus képalkotással – akár így is lehetne jellemezni a Pixii nyújtotta élményt. Egy 0,67-szeres nagyítást nyújtó távmérős optikai kereső a fotózás klasszikus élményét nyújtja, de mindeközben modern körítés teszi korhűvé a gépet.

A gyártó oldalán nem derül ki, hogy mekkora a képérzékelő mérete, vagy felbontása. A paraméterek közt csak az szerepel, hogy 12-bites a mintavételezés, „magas a dinamikatartomány” (60-90 dB), van központi elektronikus zár, ISO 200 az alap érzékenységi érték (ISO 6400-ig emelhető). A váz mart alumíniumból készül és többféle színre eloxálva kapható. Akkuval kb. 480 grammot nyom a masina, amire Leica M-foglalatú objektíveket csavarhatunk.

Érdekessége a távmérős keresőnek, hogy a keretvonalak LED háttérvilágítással rendelkeznek és a parallaxis-korrekció automatikusan működik. Az elektronika lelkét két ARM processzor alkotja; van beépített WiFi és Bluetooth 4.2 modul, valamint beépített 8 vagy 32 GB kapacitású memória. Az érdekes gépezetről a gyártó honlapján találni még tonnányi információt, mindenkinek ajánlom az átkattintást!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...