Újjászülethet a Meyer Optik Görlitz

Pár hónapja csődöt jelentett a többek között a Meyer Optik Görlitz márkanevet is birtokló „net SE”, amivel igen nagy port kavartak az interneten is. A vállalkozásnak például épp futott egy a közösség által finanszírozott projektje, ahol az volt a tét, beindulhat-e a Trioplan tömeggyártása. S mivel igen sokan befektettek ebbe a projektbe, hidegzuhanyként érte a közösséget, hogy a háttérvállalat csődvédelmet kért. E lépés után egy vagyonkezelő vette át a cég pénzügyeit, majd kijelentették, hogy gyakorlatilag nem rendelkeznek semmiféle vagyonnal, így nem lesz lehetőségük a befektetők kártalanítására. Több hónapnyi csend után most úgy tűnik, a Meyer Optik Görlitz mégsem tűnik el a világtörténelem sötét és néma süllyesztőjében: egy bizonyos OPC Optics (Precision Components Europe GmbH) nevű cég felvásárolta a MOG márkanevet! Az OPC Optics ráadásul egy német vállalat, amit 2016-ban alapítottak, s székhelye Bad Kreuznachban található. Az új vezetés ígéretei ráadásul szép jövőképet festenek:

  • Az OPC Optics az akvizícióval maga is részt vehet a fogyasztói piacon
  • Amilyen gyorsan csak lehet, el is indulnának
  • A gyártást és a termékpalettát gazdaságossá fogják tenni
  • Hagyományos értékesítési vonalat szeretnének követni (nem lesz több közösségi finanszírozás, befektetők által előfinanszírozott gyártás) stb.
  • A márkanév felvásárlása azonban nem jelenti azt, hogy az új tulajdonos a károsultakról is gondoskodni tudna. Az a feladat továbbra is a csődeljárás alatt álló vállalatra vár. (Forrás: photorumors.com)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...