Fékező hírek: a Nikon felvásárolja a RED-et

A kötözködőknek: igen, tudom mit jelent a „breaking news” (friss hírek), és igen, tudom, hogy a fékezés angolul a „braking”, de hadd poénkodjam már el..

Meglepő bejelentésként a Nikon: úgy tűnik, hogy a japán vállalat megvásárolja az amerikai RED céget, amely így a japán fotóóriás leányvállalata lesz. A RED Digital Cinema-t 2005-ben Jim Jannard alapította; a cég leginkább talán a RED One 4K-ról és a V-Raptor X-ről, valamint a szabadalmaztatott RAW tömörítési technológiáiról ismert. Ez utóbbi információ azért fontos, mert körülbelül egy évvel ezelőtt a RED perbe fogta a Nikont, mondván az megsértette videotömörítési eljárásairól szóló szabadalmait (a Z 9 spéci vezérlőszoftverével), ám az ügyet még tavaly áprilisban elutasították. Hatalmas pluszt jelenthet ez az üzlet a Nikonnak, hiszen a RED kamerákat olyan komoly büdzsével rendelkező mozifilmek készítése során használták, mint például A Galaxis Őrzői: 3. rész, Marvel Kapitány, A vezércsel, Peaky Blinders, Frozen Planet II (BBC Earth), Squid Game, vagy a Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya.

Ez az akvizíció jelentős mérföldkövet jelent a Nikon számára, egyesíti a professzionális és a fogyasztói képalkotás gazdag örökségét a RED innovatív képességeivel. A Nikon és a RED közösen arra készülnek, hogy újradefiniálják a professzionális digitális mozigépek piacát, és a termékfejlesztés izgalmas jövőjét ígérik, amely továbbra is feszegeti a film- és videógyártás lehetőségeinek határait.”. Szóval, hajrá, Nikon! Hajrá RED! (Forrás: Nikonpetapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...