A Canon bemutatta legkisebb tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 250D-t

Eddig még soha nem volt ilyen apró tükörreflexes fényképezőgépe a Canonnak! Az EOS 250D egy 24 MP-es, APS-C méretű CMOS szenzor köré épül, és csöpp mérete ellenére még egy kihajtható és elforgatható kijelző is befért a csomagba! Bár a képérzékelő nem új, hiszen már az elődmodellben is ez játszotta a központi szerepet, a képfeldolgozó egység viszont a nyolcadik generációból származik. A lapka Dual Pixel AF fókuszrendszerrel van felvértezve, javult az akkuteljesítmény (1070 kép egy feltöltéssel), és kapunk 4K felbontású mozgóképrögzítést is, igaz, képvágással.

Kép forrása: Canon

Az alig 450 grammos tömegű váz 122 x 93 x 70 mm-es terjedelmű, nem rendelkezik időjárásálló szigeteléssel, viszont van beépített WiFi és Bluetooth modul, ahogyan már a pletykákból is kiderült. A csatlakozók közt megtalálunk egy mini HDMI-t, egy USB 2.0-t, valamint egy mikrofon bemenetet. A Canon EOS 250D-t UHS-I-es SD/SDHC/SDXC formátumú memóriakártyákkal lehet bővíteni (persze, működik az UHS-II egységekkel is, csak épp nem használja ki ezek nagyobb sebességét). A sorozatfelvételi sebesség csúcsa 5 kép/mp, ami bőven elég, hiszen senki sem ezzel a géppel fog sporteseményeket lőni.

Kép forrása: Canon

Visszatérve a videós szegmenshez: az EOS 250D-vel Full HD, illetve 4K felbontású videókat készíthetünk, ahol 1920 x 1080-ban akár 50/60 kép/mp is lehet a képfrissítési frekvencia. 4K-ban csak 24/25 kép/mp-cel dolgozhatunk, elveszítjük a nagylátószöget a képvágási faktor miatt, és nem használhatjuk a Dual Pixel AF előnyeit. A fényképezőgép április végétől lesz megvásárolható, ára 600 dollár körül alakul (szettben az EF-S 18-55 mm F4-5.6 IS STM objektívvel 750 dollár lesz). Bővebb infó a gépről itt található.

Kép forrása: Canon

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...