Kisebb pletykahalmaz késő délutánra

A mirrorlessrumors.com csapata volt olyan kedves, és összeállított nekünk egy listát az idén várható fényképezőgépekről. Noha ez a lista a ténylegesen várható fotómasinákat sorolja fel, a bejelentések dátuma még egyáltalán nem biztos. Lássuk, mi érkezhet még a nyári szünet előtt, és mi a karácsonyfa alá:

Canon

A Canon több géppel tartozik rajongóinak, így többek között egy csúcskategóriás MILC vázzal (EOS R sorozat), amiben vélhetően majd egy 64 MP-es képérzékelő játszhatja majd a központi szerepet, valamint egy újabb EOS M géppel, ami a belépő kategóriát erősítheti majd (M500?). Persze, a EOS 90D is várat még magára..

FujiFilm

Immár nem titok és nem is pletyka, hogy a FujiFilm következő középformátumú gépe, a GFX 100S napokon belül immár hivatalosan is bejelentésre kerülhet (május 23?). Erről a masináról már maga a gyártó is elkotyogott szinte mindent, így már nem sok titok övezi.

Hasselblad

A Hasselblad nevét és a teljes céget bekebelezték a kínaiak, így már nem kell félteni a márka jövőjét, ömlik majd a pénz a fejlesztésekre. Ennek tükrében nem is csoda, hogy az X1D következő generációja is hamarosan kopogtat a rajongóknál: az X1D-100, vagy X1D Mark II egy 100 MP-es felbontású középformátumú készülék lesz. Érkezése az év második felére várható.

Leica

A Leica L-bajonettes gépének második generációja, az SL2 az év második felére érik be; a Panasonic DC-S1R 47 MP-es lapkája lesz majd a váz lelke.

Nikon

A Nikon egy belépő kategóriás Z vázzal lóg még a fotós társadalomnak, de állítólag ez a gép (Z 5? Z 1?) majd csak jövőre érkezik. Persze, ha kellően nagy lesz a konkurencia által keltett nyomás, akár még a karácsonyi szezonra is beköszönhet valami újdonság!

Olympus

Az Olympus már egy ideje tartozik nekünk pár fotómasinával, így például az OM-D gépcsalád új középkategóriájával, az E-M5 Mark III-mal. A gyártó eddig a kínai gyáregység költöztetésével volt elfoglalva, ezért a szokásosnál többet kellett várnunk a fejlesztésekkel. Ez, sajnos, meg is látszott a napokkal ezelőtt kiadott pénzügyi jelentésen, ami veszteségekről adott számot. Mostantól azonban ismét felfelé ívelhet a márka csillagja, ugyanis nyár végén végre jöhet a várva várt E-M5 Mk III, amiben akár már az új 32 MP-es szenzor is benne lehet!

Sony

A Sony nem egy, hanem kapásból két új full frame érzékelős MILC vázzal törheti ránk az ajtót: az A9 II és az A7S III idén ősszel kerülhetnek a középpontba (szeptember?). Az A9 II-ben állítólag forradalmian új képérzékelő lát majd napvilágot.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...