Itt a friss, ropogós Affinity Photo 1.7!

Megjelent a népszerű képhívó és képszerkesztő szoftver, az Affinity Photo legújabb, 1.7-es verziója. A Serif által fejlesztett programcsomag új kiadása már hardveres gyorsítással és HDR támogatással is el van látva, de számos új eszközt is kapunk a képek feldolgozásához. Például Mac OS alatt a dedikált GPU-ban rejlő lehetőségek kiaknázásával tízszeres gyorsulást értek el a fejlesztők a rétegek kezelésénél és az ecsetekkel kapcsolatos műveleteknél. Az Affinity Photo ráadásul több GPU-t is támogat (legyen az belső, vagy külső), így igény szerint még tovább növelhető a teljesítmény.

A kép és a címlapkép forrása: affinity.serif.com

Bár a hardveres gyorsítás egyelőre csak a Mac-es verziónál él (a PC-s, avagy Windows-os változat is hamarosan megkapja ezt a sebességnövelő fejlesztést), azért a Windows-t használóknak sem kell elszontyolodniuk, hiszen az 1.7-es verziónál teljesen átírt kód által így is rengeteget gyorsultak az események (pl. a memóriakezelés, ami háromszor-négyszer gyorsabb lett). A Microsoft Surface miatt új eszközök támogatását vette be a Serif, így sokkal könnyebben és gyorsabban lehet kezelni a szoftvert ezen a készüléken.

Az Affinity Photo 1.7-es verziójának egy másik komoly fejlesztése a HDR/EDR kijelzők megfelelő támogatása, ami lehetővé teszi a RAW fájlokban rejlő potenciál mélyreható kiaknázását (gondoljunk a dinamikatartományra, vagy a tágabb színskálára). Továbbfejlesztették az iPad-re írt variáns kezelőfelületét, de gyorsult a RAW feldolgozó részleg, ahol ráadásul hatékonyabb lett a zajkezelés is. Frissült a színszűrő algoritmus és a kötegelt feldolgozó rendszer; a java viszont csak most jön: a Serif PC-re 40, iPadre 16 dollárért kínálja a szoftvert! Aki pedig már rendelkezik licencel, az ingyenesen töltheti le az 1.7-es Affinity Photo szoftvert. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...