Reggeli pletykacsokor: célkeresztben a Nikon, az Olympus, és a Sigma

Felkerültek a világhálóra a Nikon, az Olympus és a Sigma termékeire vonatkozó pletykák. Míg a Nikon és a Sigma esetében árakat tudhattunk meg, addig az Olympus új, PRO jelölésű makró optikájáról hullott le a lepel. Lássuk a részleteket! A Nikon Z 58 mm F0.95 Noct objektív fejlesztését már jó ideje bejelentették, de a mai napig nem lehet megvásárolni. A nikonrumors.com weboldalhoz eljutott információk szerint ezt a kuriózumot hamarosan, azaz még a héten bejelentik, így már az árát is megtudhatjuk (persze, a nikonrumors.com szerkesztője ezt már közölte is, 8000 dollárt kell majd érte fizetni). Fény derült a Nikon Z 50 APS-C szenzoros fotógép árára is, ezt 860 dollár körüli összegért vihetjük majd haza (a gyártó többféle kitben is kínálja majd a Z 50-et, ezek árait itt nézhetitek meg).

Kép forrása: Nikon

A Sigma is már bejelentette a tükörnélküli, full frame lapkás fényképezőgépét, az FP-t, de az árát eddig nem tudhattuk meg. Most azonban a Nokishita twitter oldalára felkerült a várt infó: valószínűleg 2000 dollár környékéről indul a váz, de a 45 mm-es optikával szettben 2400 dollárt kérnek majd érte. Már alig várom, hogy kipróbálhassam ezt a gépet!

Kép forrása: Sigma

S végül, de nem utolsósorban, az Olympus felől is érkeztek hírek! A 43rumors.com oldalra felkerült adatok szerint az Olympus mérnökei már megrajzolták az M.Zuiko Digital ED 100 mm F2.8 Macro IS PRO-t! Bár a termékről egyelőre csak egy szabadalmi bejegyzés árulkodik, nagy valószínűséggel ebből a tervből lesz is késztermék, hiszen az ekvivalens 200 mm-es makró optikáknak biztosan van keletje. Kérdés már csak az, hogy mikorra várható ez a szépség, mivel nem szerepel az Olympus egyik útitervében sem.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...