Október végétől megvásárolható a Nikkor Z 58 mm F0.95 S Noct objektív

A Nikon már a Z 6/7 bejelentése óta „húzza” a rajongókat az F0.95 kezdő F-értékű csodaoptikával, amiről ez idáig nem sok konkrétumot lehetett tudni. Ma viszont nem csak a részletes műszaki leírására, hanem az árára is fény derül, lássuk hát a részleteket:

Kép forrása: Nikon

A tubus belsejében tíz csoportba rendezve összesen 17 lencsetag található, melyek közt 4 ED és 3 aszférikus is van. A mérnökök a nano kristály, az ARNEO és a Super Integrated bevonatokkal is felgőzölték az üvegfelületeket. Az F0.95-ről induló blende 11 darab lamellából álló íriszét F16-ig lehet szűkíteni, a legkisebb tárgytáv 50 cm, a legnagyobb nagyítás 0,19x. Autofókusz nincs, a kézi élességállítás belsőleg történik, tehát az objektív hossza nem változik fókuszáláskor. A kereken 2 kg-os szépség 102 x 153 mm-es terjedelmű, a tubus magnéziumötvözetből készül. A szűrőmenet átmérője sem kicsi: 82 mm-es filterekkel dolgozhatunk. Az objektív tömegére való tekintettel állványcsonkkal is ellátták a terméket, így nem kell tartani a kellemetlen balesetektől.

A Nikkor Z 58 mm F0.95 S Noct kereken 8000 dollárba kerül és október végétől vásárolható meg.

Sajtóközlemény

TÜKÖR NÉLKÜLI RENDSZEREK ZSENIALITÁSA KEDVEZŐTLEN FÉNYVISZONYOK KÖZÖTT: A NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT OBJEKTÍV

Ma a Nikon egy ikonikus objektívet mutat be tükör nélküli fényképezőgépeihez: a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct objektívet. A Nikon legendás F-bajonett Noct klasszikus megjelenésével és forradalmi optikai kialakításával, rendkívül szélesre nyitott rekeszével és kivételes élességével páratlan új lehetőségeket kínál kedvezőtlen fényviszonyok mellett is.

A hibátlanul kialakított NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct egy vadonatúj kézi élességállítású objektív. A széles Z-bajonett és a nagy f/0,95 rekesz az új lehetőségek egész tárházát kínálja kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. A portréktól kezdve, az éjszakai látképeken át a videózásig a hihetetlen mélységélesség az élességgel párosítva teszi lehetővé, hogy minden kép mozifilmbe illő stílusban készülhessen el.

Két tükröződésgátló bevonat – az ARNEO bevonat és a nanokristály bevonat – együttműködése hatékonyan csökkenti a szellemképek és tükröződések előfordulását, a színeltérés-korrekciót pedig a precíziós, nagy átmérőjű zúzott aszférikus objektívelemeknek és a magas törésmutatónak köszönhetően drámaian javítja. A kemény fluorbevonat taszítja a port, a szennyeződéseket és a nedvességet a képminőség feláldozása nélkül.

Az OLED információs panel segítségével az objektíven gyorsan és közvetlenül ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot és a mélységélességet, az értelemszerű vezérlőgyűrűvel pedig zökkenőmentesen és csendesen vezérelheti a funkciókat, például rekeszértéket és az expozíciókompenzációt is. AE-rögzítés, fénymérés, sorozatkészítés: a kibővített Fn gomb segítségével akár 17 hozzárendelhető funkció feleltethető meg a fényképezőgép vázán lévő Fn gombnak. A feliraton lévő betűk rögzítik az objektív nevét és adatait a kifinomult megjelenésért és tartós olvashatóságért.

A portréfotósok témája éles lesz – még a legnagyobb, f/0,95 rekesszel készült fényképeken is – és kivételes esztétikai vezérlés lesz birtokukban, bármilyen fényben. A lenyűgöző háttérelmosás garantált, egyenletes átmenetekkel rendelkezik a kép szélei felé.
Az éjszaka megörökítése még sosem volt ennyire egyszerű. 10 csoportban 17 objektívelemmel rendelkező optikai kialakítás biztosítja, hogy a pontszerű fényforrások is gyönyörű részletességgel jeleníthetőek meg, még a legnagyobb rekesznyílás mellett is. Az éjszakai tájképektől kezdve a csillagokról készített fényképekig az eredmények lenyűgözőek.
A videósok élvezni fogják a NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct maximális rekeszének hatalmas szabályozási terjedelmét a mélységélességben, az erőteljes filmes felvételek készítése során, amely érzelmekkel, karakterrel és hangulatossággal teli.

Dirk Jasper, a Nikon Europe BV termékmarketing-igazgatója így mutatja be az objektívet, amely 58 mm es gyújtótávolságával a jól ismert F-bajonett Noct objektívek előtt tiszteleg: „A NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct nem csak az optikai tervezés csúcsa, hanem a Nikon Z-bajonettek fejlődése mögötti alapelvet is megtestesíti – létrehozni a legjobb optikai minőségű objektíveket. Ez az objektív tiszteletben tartja a múltat, miközben hatalmas előre mutató lépést reprezentál kedvezőtlen fényviszonyok mellett is. Izgalmas látni, ahogy a Z-bajonett rendszer ígéretei ilyen erőteljesen valóra válnak.”

Főbb jellemzők

  • ARNEO bevonat + nanokristály bevonat: A két tükröződésgátló bevonat hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A Nikon ARNEO bevonata kiküszöböli a függőlegesen beeső fényt. A nanokristály bevonat az átlósan érkező beeső fényt szűri ki.
  • Zúzott aszferikus objektívelemek: A precíziós, nagy átmérőjű aszferikus objektívelem magas törésmutatóval drámaian javítja a színeltérés-korrekciót.
  • Fluor bevonat: A Nikon strapabíró lencsebevonata taszítja a vizet, a szennyeződéseket és a nedvességet a képminőség feláldozása nélkül.
  • Nagy pontosságú élességállító gyűrű: Állítsa be az élességet extrém pontossággal és természetes nyomatékkal. Állóképek és mozgóképek készítéséhez is ideális.
  • Felirat: A feliraton szerepel az objektív neve és adatai a kifinomult megjelenésért és tartós olvashatóságért.
  • OLED információs panel az objektíven: Gyorsan ellenőrizheti a rekeszértéket, a fókusztávolságot és a mélységélességet az objektíven.
  • Értelemszerű vezérlőgyűrű: Hozzárendelhet és vezérelhet funkciókat, például a rekeszértéket és az expozíciót.
  • Kibővített Fn gomb: A hozzárendelhető funkciók megfeleltethetők a fényképezőgép vázán lévő Fn gomboknak.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...