Két új, részben forradalmi képérzékelővel állt elő a Sony

Úgy tűnik, hogy a Sony foggal-körömmel ragaszkodik a szenzorgyártók és –fejlesztők körében betöltött első helyéhez: a mérnökök két új, érdekes lapkával álltak elő. Az újdonságokat majd a 2019-es International Electronic Devices Meeting (IEDM) szakmai összeröffenésen akarják bemutatni, ezek az apró részletek véletlenül kerültek fel az internetre. A fejlesztéseknek a fotósok csak örülhetnek, hiszen olyan újdonságok kerültek az asztalra, amelyek sokat javíthatnak a képminőségen. Az egyik lapka egy három rétegből álló organikus érzékelő, aminek nincs szüksége demozaikolásra, míg a másik a „világ első” teljes egészében PDAF CMOS szenzorja.

A teljes egészében PDAF CMOS lapka egy 48 MP-es, 1/2”-os egység, ahol minden pixel egyben autofókusz-pixel is. A 0,8 mikronos pixelek Quad Bayer szűréssel és olyan érzékenységgel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a csupán 1 Lux fény melletti élességállítást is.

A három rétegből álló organikus képérzékelő eliminálja a hamis színeket, hiszen nincs szükség demozaikolásra. A három réteg egy vörös, egy zöld és egy kék szintet jelent, ahol a zöld „filmréteg” található legfelül. Ennek a lapkának 2 mikronosak a pixelei, de méretéről egyelőre nem tudni semmit.

Ha a Sony ezeket a koncepciókat átülteti a 4/3”, vagy az APS-C méretű képérzékelőkbe, akkor azzal olyan szintváltás lenne elérhető, ami merőben megváltoztatná, ahogyan ezekre a „kis méretű” szenzorokra nézünk. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...