Profi videokamerákkal jelentkezik a Panasonic

A világ talán legkisebb és legkönnyebb, professzionális célokra is használható videokameráit jelentette be a Panasonic: íme, a CX10, az X1500 és az X2000!

Sajtóközlemény

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb*1 professzionális 4K 60p videokameráját nagylátószögű, 25 mm-es*2 objektívvel és 24x optikai zoommal

A Panasonic bejelentette a videoipar három legkisebb és legkönnyebb*1 professzionális 4K 60p videokameráját. A professzionális felhasználók elvárásainak megfelelő, kompakt méretű és felvétel közbeni mobilitást és hordozhatóságot biztosító videokamerák kiváló minőségű 4K 60p videorögzítést tesznek lehetővé. A nagylátószögű, 25 mm-es objektív és a 32x i.ZOOM (4K felvétel) kimagasló optikai teljesítményt nyújt, a Panasonic exkluzív, kiváló pontosságú autofókusza pedig gyors és precíz fókuszálást biztosít 4K és Full HD felvételeknél is. Az új modellek számos professzionális funkciót is tartogatnak, például két manuális gyűrűt, ND-szűrőt, beépített LED-videofényt*3 és 24-bites, nagy felbontású, lineáris PCM hangrögzítést. Videorögzítéshez az új modellek támogatják a 4:2:2 10-bites belső felvételt*4 és az új, kimagasló hatékonyságú HEVC kodeket. Számos különböző kiváló felvételformátum közül lehet választani. A beépített Wi-Fi-vel közvetlenül a videokameráról lehet HD Live Streaminget indítani. Ráadásul az AG-CX10 támogatja a műsorszolgáltatók által használt P2 MXF fájlformátumot is.Az Ethernet HD Live Streaming és NDI|HX kompatibilis IP-csatlakozás is adott és élő közvetítésekhez is rendelkezésre áll a csatlakoztathatóság. A Panasonic továbbra is képes széles körben kiszolgálni a videokészítők igényeit a külső helyszínen filmet forgató rendezőktől kezdve a hírtudósítókon át egészen az igényes amatőr videósokig, akik 4K tartalmakat akarnak rögzíteni.
*1 A 4K 60p felvételre képes, integrált objektíves videokamerák között (2020 január 6-i állapot, Panasonic kutatás).
*2 35 mm-es rendszer egyenérték
*3 Kivéve a HC-X1500 modellnél.
*4 Akár 4K 30p

Kimagasló optikai teljesítmény a precíz felvételekhez
Az integrált objektív figyelemreméltó 24x optikai zoomot nyújt 25 mm-es nagylátószögtől 600 mm-es* tele gyújtótávolságig Az i.ZOOM 4K felbontásnál 32x, FHD felbontásnál 48x nagyítást ér el. A 4-Drive lencserendszer úgy éri el a kompakt készülékkel a 24x optikai zoomot, hogy egymástól függetlenül mozgatja a négy lencsecsoportot.
A Leica Camera AG objektívfelbontásra, kontrasztra és egyéb paraméterekre kiterjedő szigorú vizsgálatán megfelelő LEICA Dicomar objektív lélegzetelállítóan gyönyörű képeket alkot, miközben kiszűri a becsillanást és a szellemképet. Két manuális gyűrű is található az objektíven: az egyik fókuszáláshoz, a másik pedig a zoom illetve a rekesz állításához. A manuális gyűrűk különböző kialakításúak, hogy pusztán tapintás alapján is tévesztés nélkül lehessen alkalmazni őket. Az ND-szűrőket 1/4, 1/16, 1/64 és víztiszta értékkel lehet használni. Az újonnan bevezetett üveg pedig véd a napfény által létrejött kondenzáció miatt bekövetkező perzselés ellen.
* 35 mm-es rendszer egyenérték

Kimagasló sebességű, kimagasló pontosságú autofókusz, arcfelismerő AF/AE funkcióval
Élvonalbeli fókuszálási sebesség, stabilitás és követési teljesítmény 4K és Full HD felvételeknél az arcfelismerő AF/AE és a precíz fókuszmotor együttműködésének köszönhetően. Az arcfelismerő AF/AE pontos fókuszálást és megfelelő expozíciót biztosít az alanynak. Ráadásul az LCD kijelző érintésével a színfelismerő alanykövetés is aktiválható, ami még pontosabb követést biztosít.

5-tengelyes HYBRID O.I.S. a stabil képrögzítéshez
Az O.I.S. (optikai képstabilizátor) mellett UHD és FHD módban is üzemel az elektronikus képstabilizáció, így a rendszer 5 tengelyen érzékeli és korrigálja a kézremegést beleértve a forgási elmosódást is. Ez a képesség nagy fokú korrigálási képességet biztosít instabil felvételi körülmények között, így például alacsony vagy magas szögből történő videorögzítésnél. A Ball O.I.S rendszer csökkenti a súrlódást a meghajtó motornál, így egészen enyhe kézremegésnél is képes finom korrigálást végezni. Ennek köszönhetően remegésmentes, gyönyörű képek születnek akár 24x zoom mellett is.

Kompakt kameraméret 4K/60p funkcióval a hőelvezető kialakításnak köszönhetően
A hőelvezető kialakítás és az újonnan kifejlesztett, keskeny ventilátor tette lehetővé, hogy a videoipar legkisebb méretű és legkönnyebb, integrált objektívvel rendelkező videokameráját hozzák létre, amely 4K 60p felvételre is képes. A rendszer levegőt szív a hátsó panel felől és hatékonyan vezeti el a hőt az elülső panelen, így akár nagyon hosszú időtartamú felvételeket is lehet készíteni.

Kiváló minőségű felvételek többféle üzemmóddal
A LUMIX fényképezőgépekhez kifejlesztett Venus Engine képfeldolgozó áramkör most jelent meg először videokamerákban is. Ez teszi lehetővé a 4:2:2 10-bites belső felvételt maximum 29,98p képrátával UHD felbontásban és maximum 59,97p képrátával FHD felbontásban. 10-bites felvételi módban a videokamera 4K 60p 4:2:2 10-bites videót továbbít HDMI-kimeneten, ami lehetővé teszi, hogy egy csatlakoztatott külső videorögzítő eszköz kiváló képminőséget vegyen fel. Az új, rendkívül hatékony HEVC videorögzítést (LongGOP/10-bites 4:2:0/MOV) is támogatja a kamera, így 200 Mbps bitrátával lehet 59,97p minőségben rögzíteni a videókat. Fájlformátumok tekintetében a MOV, MP4 és AVCHD fájlokon kívül az AG-CX10 a műsorszolgáltató vágórendszerek számára ideális P2 MXF formátumot és az AVC-Intra/AVC-LongG kodekeket is támogatja.
* AVC-Intra100/50 kodek támogatása is a tervek között szerepel A P2 formátumokban történő videorögzítéshez microP2 kártya szükséges.

A szuper lassított felvételek megnövelik a képek kifejezőerejét
Full HD módban a lassított felvétel 120 fps (59.94 Hz-en)/100 fps (50 Hz-en) képrátával érhető el. A 10-bites felvételt is támogatja a videokamera és képkivágás nélküli teljes képmezős videorögzítést nyújt nagy képráta mellett is. Az autofókusz szuper lassított felvételek közben is használható.

Professzionális operatőri munkát segítő kialakítás és funkciók
A nagy fényerejű videolámpa közvetlenül a markolaton kapott helyet*1. A fényerősséget a szabályozótárcsával 30% és 100% között lehet állítani, ha gyenge fényviszonyok mellett készül a felvétel. Még sötétebb környezetekben az IR (infravörös) felvételi mód támogatja a külön megvásárolható infralámpákat*2. A 3,5 hüvelykes monitor 2760K képpontos felbontással rendelkezik, és mintegy 2x nagyobb fényerejű és 2x több képpontot tartalmaz, mint egy hagyományos monitor*3. A képernyő még erős napfény mellett is jól látható. Az elektrosztatikus érintőpanellel még egyszerűbb a menü kezelése. Mivel az 1555K képpontos, elforgatható képkereső és az LCD párhuzamosan működik, a felvétel képe ellenőrizhető az LCD monitoron és az elektronikus képkeresőben is. Így még hatékonyabbá válik a munka. A gyors manuális fókuszálást segítik a Focus Assist funkciók: Expand, Peaking és One-push AF. A mellékelt akkumulátor nem nyúlik túl a kamerán és körülbelül 4,5 óra folyamatos működést biztosít.
*1 A HC-X1500 videokameránál opcionálisan megvásárolható markolat (VW-HU1) szükséges.
*2 Ajánlott: 850 nm hullámhosszúságú fény
*3 HC-X1000

Két SD-kártyafoglalat minden felvételi igényhez
Két SD memóriakártya-foglalat áll rendelkezésre. Unlimited Relay Recording felvételi módban a felvevő automatikusan és zökkenőmentesen vált az 1-es és 2-es foglalat között.* A munkafolyamattól és kártyaigénytől függően választható Simultaneous Recording vagy Background Recording mód is.
*Több SD kártya használata esetén a maximális rögzíthető fájlméret 96 GB. A felvétel a 96 GB elérése után sem áll le.

48-kHz/24-bites nagy felbontású lineáris PCM hangrögzítés
+48V Phantom tápellátás/MIC/LINE választható XLR hangbemenet manuális hangerővel mindkét csatornán. A videokamera támogatja a 24-bites lineáris PCM rendszer ((MOV/P2 MXF*1), a 16 bites AAC (MP4) formátum vagy a Dolby Audio rendszer (AVCHD) kiváló minőségű 2-csatornás hangrögzítését is. A HC-X1500 videokameránál opcionálisan megvásárolható markolat (VW-HU1) szükséges.
*1 Kizárólag az AG-CX10 videokameránál

Változatos hálózati funkciók könnyítik meg a felhasználói munkafolyamatot
A videokamera tartalmazza a Wi-Fi modult, ezért nem szükséges külön vezeték nélküli LAN modult használni, hiszen a kamera képes közvetlenül csatlakozni a Wi-Fi hálózatra. A HC ROP tabletes alkalmazás vezeték nélküli vezérlést biztosít, amivel módosíthatók a videokamera beállításai és vezérelhető az objektív is. Az RTSP/RTP/RTMP/RTMPS-kompatibilis HD Streaming közvetlen csatlakozást és streaminget nyújt koncertekről, sporteseményekről és tudósításokról a Facebookon a YouTube-on és más hasonló platformokon.
Ráadásul a vezeték nélküli LAN-képességnek köszönhetően az AG-CX10 NDI|HX móddal is rendelkezik, így külső átalakító nélkül is elérhető az adatátvitel és a videokamera-vezérlés IP-kapcsolaton keresztül.

További hálózati funkciók:
• 3G-SDI a külső videorögzítőhöz való csatlakoztatáshoz (AG-CX10, HC-X2000)
• USB (micro AB)-LAN átalakító adapter* mellékelve (AG-CX10)
* A csatlakozáshoz USB micro AB host kábel (mellékelve) szükséges.
• A távvezérlő porttal a videokamera kompatibilis a vezetékes távvezérlőkkel.

Opcionális tartozékok
A markolat (VW-HU1) opcionális tartozékként elérhető. A markolat könnyen leválasztható, 2-csatornás XLR hangbemenettel, hangszabályozással és LED-fénnyel rendelkezik. A markolaton található zoomkarral egységes zoomolási sebességet lehet tartani, ami 7 fokozatban állítható a menüből.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...