Nagyratörő tervekkel állt elő az Olympus

2020 még nincs veszve, sőt! Az Olympus egy a phototrend.fr francia fotós magazinnal folytatott párbeszéd során elmesélte az idei évre vonatkozó, igen nagyratörő terveit. A japánok mentalitása mindenképp követendő példa, mert ők egyértelműen előrefelé menekülnek: az Olympus idén nem csak stabilizálná, de meg is erősítené piaci helyét, ami a japán belpiacon elért eredményük alapján nem mondható alaptalan célkitűzésnek! Annak érdekében pedig, hogy ezt a célt el is érjék, az illetékesek aktív piackutatást végeznek, és olyan útitervet állítottak össze, ami számos érdekes terméket tartalmaz. Idén is folytatódik a „jövő technológiáinak” felkutatása, kifejlesztése, amelyekkel majd új fényképezőgépekben és objektívekben találkozhatunk.

Masanori Sako, az Olympus képviselője azonban más részleteket is elárult. Az interjú során például kiderült, hogy az OM-D zászlóshajója, az E-M1X igen jól fogy, ami érthető is, hiszen nem sok ilyen „üsd-vágd, ne sajnáld” strapabíró masina található a piacon – főleg nem ebben az árfekvésben. Az E-M1X sikerén további fejlesztések lendíthetnek majd, így például a Starry Sky AF funkció is felkerülhet a gép repertoárjába.

Előkerült a full frame szenzor kérdése is, amire következő válasz érkezett: „Több esetben érdekes lehet a full frame formátum, de az ügyfelek zöme kisebb és könnyebb cserélhető objektíves rendszert keres, és szinte mi vagyunk az egyetlenek a piacon, akik ilyet kínálnak. Sőt, nem is félünk a ’magánytól’, és büszkék is vagyunk a m4/3-ra, valamint arrra, hogy egyedi funkciókat kínálhatunk a fotósoknak.”.

Szó esett a korábban felröppent pletykáról is, miszerint az Olympus visszaszorítaná, illetve be is zárná a képalkotással foglalkozó üzletágát. Erre az a megnyugtató válasz érkezett, hogy az Olympus-nál a képalkotással foglalkozó részleg fontos technológiai hajtóerővel rendelkezik, és a fejlesztések rendkívül fontos szerepet játszanak a gyártó más ágazatainál.

A koronavírus hatásaira is kíváncsi volt a kérdező, de mivel az Olympus gyáregységei immár Vietnámban vannak, ezért eddig nem volt komolyabb fennakadásuk. Persze, akad pár olyan alkatrész, alapanyag, ami Kínából érkezik, de eddig még minden terv szerint halad.

Lesz-e nagyobb felbontású képérzékelő a m4/3 rendszerben? Zajlanak a kutatások, fejlesztések, de a gyártónál a képminőség és a használhatóság prioritást élvez. (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...