Tárolj több terabájtnyi adatot a saját privát felhődön, havidíjak nélkül

Mindannyian tudjuk milyen érzés, amikor a nyaralás után túlságosan lusták vagyunk átnézni a több gigabájt helyet foglaló fotógyűjteményünket. Ha pedig fotós vagy tartalomgyártó vagy (aki gyakran szerkeszt fényképeket), akkor még inkább tudod, milyen érzés ez… A fotógyűjtemény egyre csak növekszik és hirtelen túl sok képpel kell foglalkoznunk, nem is és beszélve a biztonsági másolatok készítéséről. Veszítettél már el valaha fényképeket? „A legtöbbször csak elkerüli a figyelmünket.” – tette hozzá a Cestujemespolu blog csapata.

Régóta fennálló probléma az, hogy a fájlok mérete egyre inkább növekszik, továbbá minden egyes fájlt különböző eszközökön tárolunk szétszórtan, legyen szó akár számítógépről, telefonról, lemezekről, USB-meghajtókról, felhőről, emailről, vagy éppen a Facebookon és az Instagramon lévő üzenetekről. Annak érdekében, hogy ezeket a fájlokat egyetlen biztonságos helyen egyesítve tároljuk, egy központi tárolóra van szükségünk. Hallottál már a Synology NAS privát felhő megoldásairól?

Kép forrása: Synology

Mi az a NAS?

A Network Attached Storage (NAS) egy olyan intelligens tárolóeszköz, amely az otthoni vagy irodai hálózathoz csatlakozik. Legyen szó fontos dokumentumoktól, fényképekről, zenékről és videógyűjteményekről – egy NAS-on családod és kollégaid is egyaránt tárolhatják fájljaikat. Az állományokat az interneten keresztül könnyedén elérheted bármilyen webböngésző, vagy a külön erre készített mobilalkalmazások segítségével, és ezeken felül a NAS-ok különböző extra szolgáltatásokat is nyújtanak.

Várjunk, a Google Drive és a Dropbox nem ugyanezeket nyújtják? A tárolási problémáim nem oldhatók meg egy egyszerű USB tárolóval?

A nyilvános felhőben való tárolás legfőbb hátránya az előfizetésen kívül az, hogy a fájlokat gyakorlatilag egy külső cég, és nem mi birtokoljuk. Janka Travelhacker, 2018-as díjnyertes utazási blogger erről a következőt mondta: „A fényképeid nem csak a te birtokodat képezik. A nyilvános felhő hátránya, hogy felvételeid (és egyéb adataid) valaki más szerverén tárolod. Sőt, a Google-nek teljes hozzáférési joga van az adataidhoz. Minden Android készülék automatikusan figyel mindenféle mozgást. Még azt is tudják, melyik villamossal utaztam és hova mentem 2018. március 21-én (több mint egy évvel ezelőtt).

-> A cikk végén található kuponkóddal kedvezőbb áron vásárolhatod meg a népszerű Synology DS218+ NAS-t!

Az USB meghajtók hátránya az, hogy távolról nem lehet elérni őket, továbbá nem tudnak automatikus biztonsági másolatot készíteni. Ugyan a hordozhatóság könnyedén megoldható, de pontosan emiatt fennáll a veszélye a tároló megrongálásának, rosszabb esetben pedig a teljes adatvesztésnek. A legjobb alternatíva, amire egy modern otthonnak szüksége lehet, az a Synology NAS privát felhő megoldása. Hatékony adatvédelmet kínál, ráadásul véd a lemezhibák és a ransomware támadások ellen is.

Privát felhasználóknak

A Synology Moments szolgáltatással (ingyenesen letölthető) automatikusan biztonsági másolatot készíthetsz a mobiltelefonoddal készített képekről és videókról a saját privát NAS-odra. A mesterséges intelligencia ráadásul képes csoportosítani a képeket arcok, helyszínek és tárgyak alapján.

Fotósoknak és tartalomgyártóknak

Szeretnél egy tegnap készített képet összeszerkeszteni egy 10 évvel ezelőtti képpel? Ne pazarold az időd több lemez átkutatására. Az intelligens fájlindexelés a Synology NAS-on másodpercek alatt hozzáférést biztosít minden adatodhoz egy központi felületen. Továbbá a NAS támogatja a Mac, Windows és Linux operációs rendszereket is, így bármilyen eszközön folytathatod a munkát.

Tartsd magadnál a teljes portfóliód!

A Synology QuickConnect intuitív és egyszerű szolgáltatással bármikor és bárhonnan hozzáférhetsz a NAS-on tárolt adataidhoz. Nincs szükség komplex hálózati ismeretekre. A QuickConnect segítségével biztos lehetsz abban, hogy mindig eléred a teljes portfóliód.

Bővítsd ki a NAS-od tudását egy 10 GbE hálózati bővítőkártyával és gyorsítsd fel az eszközön tárolt képek és videók szerkesztését közvetlenül a NAS-on (a támogatott modellek esetén). Tökéletes megoldás RAW fájlok kezelésére és olyan projektekhez, ahol 4K, vagy nagyobb felbontású videókkal kell dolgoznod.

Akár egyedül, vagy a világ különböző pontjairól származó kreatív szakemberekkel dolgozol együtt, a tökéletes tárolási megoldás megtalálása nehéz feladat. Egy Synology NAS felgyorsítja, egyszerűsíti, megvédi és zökkenőmentes biztonsági mentési megoldást nyújt munkafolyamataidhoz, így arra összpontosíthatsz, amire szeretnél anélkül, hogy időt kellene vesztegetned több különböző technikai eszközre.

Próbáld ki te is!

A népszerű Synology DS218+ NAS-hoz van egy különleges kuponunk, amelyet ezen a linken keresztül extra kedvezménnyel vásárolhatsz meg (titkos kódod: SYNT2RERMMZ). Tárold adataid bölcs és modern módon, megnövelt adatbiztonsággal. Sőt, akár a családtagjaiddal, a csapatoddal, vagy az ügyfeleiddel is megoszthatod NAS-on tárolt adataidat. Minden egy helyen, a te kezedben. Kattints a linkre és használd fel az extra kedvezményt 2020. június 19. és 2020. június 28. között. (Szponzorált cikk)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...