Tegnap megérkezett a GoPro HERO9 Black kalandkamera

Nem tudom miért, de ez valahogy teljesen elment mellettem: tegnap megérkezett a GoPro legújabb kalandkamerája, a HERO9 Black, ami mindenben szebb, jobb, okosabb, ügyesebb, mint elődje. A HERO9 immár 5K felbontású (a Wikipedia szerint 5120 x 2880 pixel, de a GoPro nem írja a konkrét felbontást) mozgóképek felvételére is képes, ráadásul 24, vagy 30 kép/mp-es képfrissítéssel. 4K-ban sem rossz a cucc, ott a 60 kép/mp is választható. Állóképekben 20 MP a maximális felbontása az egyébként a HERO8-ra erősen hasonlító készüléknek.

Kép forrása: GoPro

A HERO9 teljes mértékben kompatibilis a már eddig is kapható kiegészítőkkel, így nem kell újra megvásárolni azokat. Persze, azért vannak változások, mint például a „cserélhető objektív” (lecsavarható az előtétlencse, ami védőburokként is funkcionál az „igazi” optikán), vagy az alapvetően a korábbinál nagyobb látószögű optika (4,7 mm), vagy az előlapi színes kijelző, amit a vloggerek fognak imádni. Ahogy említettem, az előtétlencse cserélhető, így a „Max Lens Mod” kiegészítővel 155°-os látószöget érhetünk el.

Kép forrása: GoPro

A készülék szoftverét is átdolgozták a mérnökök, így már a Hypersmooth 3.0 képstabilizáció, a hangvezérlés, az időzített képkészítés (előre beállított időben kezdi el a felvétel készítését), a Superphoto + HDR, a RAW formátum, a nyolcszorosan lassított felvételi mód, a Max SuperView, a Max Timewarp is elérhető. Full HD-s felbontásban élő közvetítést tarthatunk, ahol külön adatréteget helyezhetünk a videóra. A HERO9 akkumulátorának teljesítménye is nőtt, itt ugyanis 30%-kal tovább bírja szusszal, mint a korábbi modellekben. Az újdonság 10 méteres mélységi vízálló, és beépített (kihajtható) szerelékkel is ellátták. A masinában van WiFi és Bluetooth modul is, szóval a vezeték nélküli kommunikációval itt sem lesz gond.

A GoPro HERO9 már meg is vásárolható, ára 450 dollár, de ha GoPro előfizetéssel visszük, akkor csak 350 dollárt kell érte fizetni. Az előfizetés egy évre szólóan cserekészülékre feljogosító garanciát, korlátlan felhő-tárhelyet, valamint kedvezményeket a kiegészítőkre egyaránt tartalmaz. Bővebb infóért látogass el a gyártó honlapjára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...