A Panasonic a vloggerekre fókuszálna m4/3-os termékvonalával? Átalakulóban a m4/3?

Állítólag egy megbízható forrásból kapta a 43rumors.com szerkesztője azt az információt, hogy a Panasonic átalakítja, úgymond „megreformálja” m4/3-os termékvonalát, amivel a jövőben a vloggerekre kíván fókuszálni.

A GH-k egymást közt (sajnos, csak a GH4 volt a sajátom)

A GH6-nak nem látják azt az óriási célközönségét, ami korábban még megvolt, mivel a legtöbben (akik a GH5-tel és korábbi GH modellekkel dolgoztak) már áttértek a full frame szenzoros rendszerekre. A GH6 ötlete persze nincs törölve, de nagy valószínűséggel már nem az a gép fog érkezni, amit sokan várnának, sokkal inkább egy profi szintű G100-ra lehet számítani. Gondoljunk rá úgy, mint egy frissített GH5-re, amit például továbbfejlesztett mobil funkciókkal láttak el. Röviden: a GH6 nem a kívánt paraméterekkel érkezhet, és a m4/3 profi videós története a Gh5-tel véget ér.

De jó kis szett volt ez..

A G9 Indiában jól teljesít, sokan veszik, ezért nem csoda, hogy a gyártó egy Mark II-n gondolkodik. A G9 Mark II lehetne kvázi a GH5 utódja is, amihez egy kiegészítő filmes csomag nyújthatná majd a non plusz ultrát (lásd más gyártók movie kitjeit), de itt se várjunk hatalmas durranást.

A m4/3 jövője felől egyelőre nem hoztak végleges döntést, és ez az Olympus átalakulásának tükrében nem is csoda. Azonban továbbra se felejtsük, hogy a Sigma erőteljesen tolja a Panasonic-ot az L-bajonett, azaz a full frame rendszere felé.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...