Szuperszámítógéppel mellőzhetővé válnak a drága prototípusok – a Canon bevásárolt

Egy-egy új termék tervezésekor rengeteg pénz megy el a különféle „próbálgatásokra”, amihez, bizony, olcsónak semmiképp sem nevezhető prototípusokat kell összerakni. Legyen szó objektívekről, fényképezőgépekről, vakukról, vagy bármi másról, ahol nem csak két csavar oldható kötését kell lemodellezni, a prototípusok gyártása drága játék, hiszen ezeket a készülékeket jellemzően kézi munkaerő rakja össze, a sorozatgyártást felgyorsító és megkönnyítő „futószalag”, vagy automatizálás szóba se jöhet.

A kép csupán illusztráció

Nos, hogyan lehet valamit fizikai próbatermékek nélkül tesztelni? Szoftveresen, a virtuális világban! Ehhez a Canon – a Fujitsu elmondása szerint – egy szuperszámítógépet rendelt, ami bár szintén nem két fillér, hosszú távon mégis sokkal olcsóbb megoldás, mint termékenként tucatnyi prototípussal bajlódni. A szuperszámítógépekkel számtalan vizualizáció, modellezés, szimuláció készíthető el, s ehhez gyakorlatilag csak a programozót és a villanyszámlát kell kifizetni.

A Canon már korábban is használt szuperszámítógépeket (Fujitsu FX10 és FX100), de a legújabb, a Fujitsu FX1000 teljesen új csakrákat nyithat meg a gyártónál. A 3D CAD mellett légáramlás-elemzést is végezhetnek a fejlesztők, ami a jövő fotógépek és videokamerák hűtőrendszereinek hatékonyságát növelheti. A Canon célja, hogy már 2021 első felében bebikázza az új szerzeményét, így minél gyorsabban kamatoztathassa az abban rejlő lehetőségeket. Hogy aztán ez a beruházás milyen gyorsan térül meg, s a való világban lesz-e érezhető, látható hatása a felhasználó részére, az majd kiderül. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...