Komoly funkciókkal bővült a Google Photos Android alkalmazás

Nem kispályás fejlesztésekkel, újdonságokkal frissült a Google Photos Androidos verziója: utólagosan módosíthatjuk felvételeink megvilágítását (Portrait Light), egyérintéses szerkesztést és kezelőfelületbeli javításokat is kaptunk. A Google a Pixel 5 bemutatója alkalmából új fejlesztéseket is bedobott, amelyek közül talán a Portrait Light lett a leglátványosabb:

Kép forrása: Google

Ha már elkészítettünk egy fényképet (adott esetben egy portrét), de mégsem tetszik a megvilágítás, akkor nem kell újra mindent felállítani, visszahívni a modellt, egyszerűen csak helyezzük oda ujjunkkal a „fényt”, ahonnan szeretnénk, hogy az megvilágítsa a modellt. Ez a valósidőben futó újdonság egyelőre csak a Google legújabb okostelefonjain működik (Pixel 4a 5G és Pixel 5), de a későbbiekben más, korábbi modellekre is telepíthető lesz.

Kép forrása: Google

A Google Photos frissítésében szintén újdonság az egyérintéses szerkesztés, ami a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket aknázza ki. A funkcióval egy-egy fotót dolgozhatunk fel teljesen automatikusan úgy, hogy a végeredmény látványos legyen. Jelenleg az egyérintéses szerkesztés (avagy inkább utófeldolgozás) háromféle „látványtervet” adhat: fekete-fehér fotó, színek kiemelése, fotó fokozása. A fejlesztők azonban tájképek, portrék és egyéb felvételek feljavítását is ígérik „az elkövetkezendő hónapokban”.

Kép forrása: Google

Megváltozott az alkalmazás kezelőfelülete, ahol elsősorban a manuális szerkesztési eszközök terén történtek módosítások. Új az alul elhelyezkedő,görgethető eszköztár, aminek gombjai és ikonjai kör alakúak lettek. Az új interfész segítségével – elvileg – könnyebben és gyorsabban megtalálhatjuk a keresett paramétert.

A Google Photos alkalmazás legfrissebb verziója még a héten felkerül a Google Play Store-ba, ahonnan azt ingyen letölthetjük. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...