Ovális fejű rendszervakut villantott a Yongnuo

A Yongnuo bejelentette YN650EX-RF jelölésű rendszervakuját, ami nem csak ovális alakú fejegysége miatt érdekes. Az említett villanó ugyanis egy eddig példátlan kialakítású LED modellező fényt is kapott, ami szintén a fejegységben található: az összesen 24 darab LED-ből álló egység a villanócsövet veszi körbe. Ez az elrendezés érdekes hatású tükröződést eredményez a portréalany szemében – ebből már sejthető, hogy az YN650EX-RF modellfény használata nem csak a beállításokra korlátozódik, hanem teljes értékű megvilágításként is bevethető.

Kép forrása: Yongnuo

A Yongnuo YN650EX-RF beépített 2,4 GHz-es rádióval is fel van vértezve, ami szépen beleillik a gyártó 16-csatornás RF rádiós rendszerébe (az RF602, vagy az RF603 kioldóval használható például), ami vezeték nélküli TTL, Manuális, Multi, vagy csoportos használatot tesz lehetővé. A Yongnuo ráadásul azt ígéri, hogy TTL módban a Canon E-TTL kompatibilis fényképezőgépeivel akár 1/8000 mp-es záridővel is használhatjuk ezt a villanót. Az YN650EX-RF egyébként két teljes értékű villanás között csupán 2 másodperces újratöltési időt igényel (4 db ceruzaelemmel történő üzemeltetés során).

Kép forrása: Yongnuo

A Yongnuo YN650EX-RF fontosabb paraméterei csokorba szedve a következők:

  • 60-as kulcsszám (ISO 100, 200 mm-re zoomolva)
  • Ovális vakufej
  • 28-105 mm-es tartomány, ami kibővíthető lefelé és felfelé egyaránt a mellékelt fénymódosítókkal
  • 24 db LED-ből álló modellfény
  • 4 db AA méretű ceruzaelemmel működik (külső energiaforrás is rácsatlakoztatható)
  • Canon E-TTL és HSS kompatibilitás 1/8000 mp-es záridőig
  • Beépített 2,4 GHz-es rádió
  • Kompatibilis a Canon EX optikai vezérlőrendszerével (Master/Slave)

Egyelőre nem tudni, hogy a Yongnuo YN650EX-RF mikortól és mennyiért lesz megvásárolható, de valószínűleg még idén megrendelhetjük a rendszervakut a népszerű e-kereskedelmi platformokon.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...