Itt a FlashQ X20, a zsebméretű rendszervaku és videó fény

A Hong Kong-i LightPix Labs bemutatta FlashQ névre keresztelt vakurendszerét, amit a Sony tükörnélküli gépeihez igazítottak a szakemberek. Az X20 egy zsebméretű TTL rendszervaku, amit vázon, a vakusaruba csúsztatva, illetve váztól függetlenül is lehet használni. A készülék része többek között egy kétszínű LED lámpa, amit nem csak modellfényként, hanem vakuként és videó fényként is be lehet vetni. Az X20 a gyártó korábbi modelljeihez képest TTL funkcionalitással és intuitív használhatósággal újít; a vakutest hátoldalán található kör alakú kijelzőről pedig minden fontos paraméter leolvasható.

Kép forrása: lightpixlabs.com

Bár az X20 teljesítménye korántsem kimagasló, kompakt méreteivel mégis kitűnik a tömegből. Ráadásul a vakutest leválasztható a sarut tartalmazó egységről, így vezeték nélküli villanóként is funkcionál (tíz méteres hatósugár). A 2,4 GHz-en üzemelő rendszervaku fejét felfelé akár 90 fokban is megdönthetjük. Kulcsszáma 20 ISO 100 mellett, a fej pedig 23 mm-es gyújtótávolságú optikákkal is használható árnyékolás nélkül. A gyártó állítása szerint egy akkutöltettel akár 30 órás üzemidő is elérhető, ha pedig készenléti módban hagyjuk, még 120 nap után is ad magáról életjelet az eszköz.

Kép forrása: lightpixlabs.com

A két AA méretű ceruzaelemmel, vagy akkuval működő vaku legkisebb fokozatban kb. 2000, míg legnagyobb fokozatban hozzávetőlegesen 100 villanásra képes egy feltöltéssel. A LED egység fényereje és színhőmérséklete állítható (max. 60 lux fényerő 1 méteren, 3000-5500 Kelvin fok között), maximális fokozatban egy órányi folyamatos fénnyel szolgál. A FlashQ X20 egyelőre a Sony MILC gépeivel kompatibilis, de a jövőben állítólag más rendszerekkel is használható lesz. Az egység 150 dollárért vásárolható meg a gyártó honlapján.

Kép forrása: lightpixlabs.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...