Vége a habzsi-dőzsinek: a Google jövőre leállítja a korlátlan tárhelyet a Photos-ban

A Google bejelentette, hogy 2021 júniusától 15 GB-os korlátot vezet be a Photos kép és videó tárhely-szolgáltatásában. Persze, aki szeretné, az továbbra is igényelhet nagyobb tárhelyet, de azért már fizetni kell majd. Ennek tükrében nem csoda, hogy a Google elkezdi törölni az adatokat azokban az inaktív fiókokban, ahol a tulajdonos legalább két éve nem jelentkezett be. A vállalat egyáltalán nem hibáztatható döntése kapcsán, ráadásul mindenki kap elég időt arra, hogy eldöntse, hajlandó-e előfizetni az épp lefoglalt tárhelyért, vagy megelégszik a 15 GB-os korláttal (ami önmagában is szép méret). A Google tárhelyére ráadásul csak a „high quality”, azaz jó minőségű fotókat és videókat engedi fel (áttömörítés történik), nem az eredeti minőségűeket (ez szintén csak az ingyenes tárhelyet foglalók adataira érvényes) – bár ez nem újkeletű információ, hisz egy ideje már bevett szokás.

Kép forrása: a Google Fotók (Google Photos) weboldalának képernyőképe

Bár a Google saját felméréseire hivatkozva úgy véli, hogy a felhasználók 80%-a amúgy sem fogja „soha” (értsd: három éven belül) belakni az ingyenes területet, kínál egy olyan segédalkalmazást, ami megkönnyíti a felhasználónak a megtartásra érdemes képek kiszűrését, így akár nagymértékben csökkenthető a lefoglalt tárhely (a Google Photos-ba bekerül egy képmenedzser eszköz). A Google további engedményt nyújt azoknak, akik bármelyik Pixel okostelefon birtokában vannak, ugyanis rájuk nem vonatkozik majd a 15 GB-os korlát (ezek a felhasználók pedig már eddig sem eredeti minőségben töltötték fel képanyagaikat).

Akinek tehát a 15 GB-os ingyenesnél több tárhelyre lenne szüksége, az a Google One-on keresztül bérelhet 100 GB-os össztárhelyet havi 2 dolláros áron. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...