Kedvező árú, jó minőségű állványok a Hama-tól

Hama TAR DUO 165 Tri+Mono

A harmadik a sorban a Hama TAR DUO 165 Tri+Mono, ami már nevében is sejteti, hogy nem egy egyszerű háromláb! Tulajdonképpen ez az állvány is még belefér az utazóállványok kategóriájába, hiszen nem olyan hatalmas, vagy nehéz, amit ne lehetne még kényelmesen elcipelni egy fotós hátizsák oldalán.

A Hama TAR DUO 165 Tri+Mono – csakúgy, mint a Traveller Prémium Duo 144 – kivehető és megfordítható középszárral van megáldva, amit a középszár alján található akasztó kicsavarása után húzhatunk ki helyéről.

Azonban ennél a modellnél a középszár illesztésével vigyáznunk kell, mivel egyáltalán nem mindegy, hogyan csúszatjuk vissza azt az állvány nyakrészébe: a középszáron egy vájat lett kialakítva, amibe a nyakrész belső részében található vezetőtüske illeszkedik. Szóval, még mielőtt elkezdenénk erőltetni, illesszük össze a párost!

A Hama TAR DUO 165 Tri+Mono lábai négy szekciósak, azaz három gyorsretesz található rajtuk. Bár a „tekerős” retesz kevesebb helyet foglal, és nincsenek kiálló részei (így táskába is könnyebben berakható), nekem a TAR DUO-n található verzió jobban bevált, ráadásul ezekkel a reteszekkel gyorsabban is lehet dolgozni.

A Hama TAR DUO 165 Tri+Mono lábainak dőlésszögét a számos más márkánál is megszokott módon lehet állítani. Ennél az állványnál már rugós a retesz füle, ami kényelmesebb megoldást jelent.

Egyébként a Hama TAR DUO 165 Tri+Mono összehajtogatva 45 cm hosszú (ez is azon állványok közé tartozik, amelyek összecsukva a „lábuk közé veszik a fejüket”, azaz a lábakat visszafelé hajtva, a középszárat kihúzva veszik fel a legkisebb, legrövidebb állapotukat), és legfeljebb 165 cm magasra lehet kihúzni. A tripod 1600 grammot nyom, teherbírása tekintélyes 8 kg. Az alumíniumból kialakított háromláb erős táskával és panorámafunkciós gömbfejjel, valamint imbuszkulcsokkal érkezik:

A gömbfejen két csavar található, amik közül a nagyobbikkal a gömböt rögzíthetjük a kívánt pozícióban, míg a kisebbel a forgást fixálhatjuk.

A gömbfej itt is Arca Swiss féle megoldást kínál a cseretalp befogadására és rögzítésére; a biztonsági tüske ennél a modellnél is megtalálható, így a talp kilazított csavar mellett sem csúszhat ki a helyéről. Buborékos szintezővel ezt a fejet is ellátták, ráadásul azt itt már nem a cseretalp alatt kell keresnünk.

A Hama TAR DUO 165 Tri+Mono igazi érdekessége, hogy egy „rejtett” monopodot is tartalmaz: a szivaccsal bevonat felső szekciós lábat ki lehet csavarni a nyakrészből! A lábat rögzítő csavarmenetre a gömbfejet lehet ráforgatni, így kapunk teljes értékű egylábú állványt:

A Hama TAR DUO 165 Tri+Mono monopodként akár 172 cm magasra is kihúzható, így egy átlagos magasságú fotósnak pont szemmagasságba esik a fényképezőgép keresője. Ezt a háromlábat bruttó 22 000 Ft környékén vásárolhatjuk meg, s mivel mindent tud, amire egy kezdő fotósnak szüksége lehet, ez is megkapja tőlem az „Ajánlott” plecsnit!

Hama TAR DUO 165 Tri+Mono

Az állványokat a Hama Kft.-től kaptam bemutatóra.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...