Vloggerkedsz? Akkor a Nanlite Mira 26B kelleni fog Neked!

Nem mindenkinek van helye, vagy sok pénze, hogy elkezdje videós pályafutását. A Nanlite újdonsága többek között az említett két fő problémára jelent megoldást, hiszen a Mira 26B kis helyen is elfér, ráadásul beszerzése nem viszi csődbe a háztartást.


Vajon mit rejt a félkemény táska?

Amikor legutóbb a Tripont pesti szaküzletében jártam, megakadt a szemem a ránézésre igen érdekes külsejű kütyün, amit hirtelen nem is tudtam beazonosítani. Közelebb léptem hát a polchoz, ahol ki volt állítva a Mira 26B, hogy alaposabban is szemügyre vehessem. Akaratlanul is mosolyra görbült orcám, hiszen Eugene Harold Rák, avagy Rák úr (azaz Captain Eugene Harold „Armor Abs” Krabs) pislogott vissza rám.. No, de tegyük félre a gyermeki fantáziát, s lássuk, mit nyújt a Nanlite lámpája!

A Mira 26B több részből áll, amelyek lentről felfelé haladva a következők: három szekciós lámpaállvány standard csatlakozású spigottal, központi vezérlőegység, táp adapter (15V/220V), 2 db tetszőlegesen állítható hattyúnyak, 2 db LED panel, 1 db állványtoldat okostelefonok felszereléséhez. A fenti képen a Nanlite Mira 26B látható összeszerelve és beüzemelve.

A központi egységbe csatlakoznak a LED panelek, a táp adapter, az okostelefon (USB aljzat), valamint a telefontartó toldat. Ezen az egységen található továbbá a „műszerfal”, ami két fokozatmentes potmétert, egy számkarakteres kijelzőt, illetve a bekapcsoló gombot tartalmazza. A potméterek segítségével állíthatjuk be a LED panelek fényerejét 0-100% között. A bekapcsoló gomb fölött látható nyomógombbal válthatjuk a panelek színhőmérsékletét öt fokozatban: 2700 K, 3200 K, 4300 K, 5600 K, illetve 6500 K közül választhatunk. Az aktuális értéket a kijelzőn láthatjuk.

Nagy valószínűséggel okostelefonnal fogjuk használni a Mira 26B-t, hiszen elsősorban (de nem kizárólag) arra van optimalizálva. Ha nem külön állványra szeretnénk felszerelni a telefont, akkor csavarjuk be a fehér színű állványcsonkot a fejegység állványmenetébe, majd a rugós satuba fogjuk be a telefont. Maga az állványcsonk merev, de gömbcsuklójának hála tetszőlegesen elforgathatjuk és dönthetjük a telefont. Hogy felvétel közben elkerülhessük az okoseszköz áramforrásának lemerülését, csatlakoztassuk a telefont a Mira 26B USB aljzatába, ami folyamatosan biztosítja az energiát (5V, 1A).


Útra készen a Nanlite Mira 26B

A LED panelek 360°-ban körbeforgathatók, a rugalmas hattyúnyakaknak köszönhetően pedig tetszőlegesen dönthetőek, így a legkülönlegesebb megvilágítási szögeket is pillanatok alatt beállíthatjuk. Készítettem egy videót a Nanlite Mira 26B használatával, így működés közben is láthatjátok a rendszert:

A Nanlite Mira 26B legfontosabb műszaki paraméterei:

  • A LED panelek egyenként 26W teljesítményűek
  • A rendszer áramigénye: DC 15V 2,4A, AC 100-240V
  • CR index: 95
  • TLC index: 93
  • Színhőmérséklet: választható 2700, 3200, 4300, 5600, illetve 6500 Kelvin
  • Fényerő: panelenként 0-100% között fokozatmentesen állítható
  • Vezérlés: a központi egység vezérlőivel, vagy vezeték nélkül, 2,4 GHz-es sávon a távirányítójával (opcionális)
  • Méretei: 690 x 118 x 53 mm
  • Tömege: 840 gramm (állvány nélkül)

Értékelés

A Nanlite Mira 26B stúdióban, vagy terepen egyaránt használható: hálózatról a mellékelt AC-adapterrel, vagy NP-F/V csatlakozós akkumulátorokkal egy opcionális adapter segítségével, ami tovább növeli a rendszer használhatóságát. A szett ideális vloggereknek, sminkeseknek, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy fogorvosok is hasznát vegyék. A lámpák fénye kellemes szórt, a rugalmas karokkal pedig úgy állítjuk be a LED fejeket, ahogyan csak szeretnénk. A szettet nagyon könnyű összerakni és üzembe helyezni, így akár a fiatalabb korosztály is azonnal elkezdheti a videós tartalmakat gyártani. A LED panelek minimális hőt termelnek, tehát nyáron sem fogunk megsülni előttük, ami főleg a sminkeseknek jelent előnyt. A rendszer ára is igen meggyőző: bruttó 49 900 forintért már vihetjük is a Tripont Foto Video Kft. webshopjából! Én megadom neki az „Ajánlott” bilétát!

Nanlite Mira 26B

A Nanlite Mira 26B lámpát a Tripont Foto Video Kft.-től kaptam bemutatóra. A termék honlapja itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...