Ultra nagylátó optikával szerelt, 50 MP-es kameramodult kapott az Oppo új telefonja

Az Oppo Find X3 Pro a gyártó zászlóshajója ebben a szériában, így nem csoda, hogy minden földi jóval fel lett szerelve. Ami fotós szempontból fontos, hogy a termék kameramoduljában egy 50 MP-es képérzékelő található, ami nem a szokásos körömpiszok méretű: a Sony által gyártott IMX766 CMOS 1/1,56” átlóval bír, és a teljes képalkotás során 10-bites színmélységben, azaz kb. 1 milliárd színárnyalattal dolgozhatunk (a legtöbb okostelefon 16,7 millió színárnyalattal tevékenykedik). Persze, mit sem érne a 10-bites képalkotó motor, ha az eredményt egy „ósdi” kijelzőn kellene megszemlélni: a mobiltelefon 6,7”-os monitora is képes az 1 milliárd színárnyalat megjelenítésére (a felbontása sem piskóta, hiszen 3216 x 1440 pixelben gyönyörködhetünk 60-120 Hz-es képfrissítés mellett).

Kép forrása: Oppo

Szóval, a kameramodul fő egysége az 50 MP-es érzékelő, amire egy ultra nagylátószögű optika (110,3°-os látómező) rajzol. Ennek a lencserendszernek F2.2-ről indul a blendéje, és a lapka minden pixele egyben fázisérzékelőként is szolgál (PDAF). A modul másik kamerája is egy IMX766 lapka köré épül, ám itt az „objektív” írisze F1.8-ról indul, van beépített optikai képstabilizátor, és szintén minden pixel besegít a fókuszálásba. A harmadik kamera egy telefotó egység, aminek 13 MP a felbontása, rekesze F2.4-nél kezdődik. Ennél a részegységnél ötszörös hibrid optikai, illetve húszszoros digitális zoommal dolgozhatunk. És végül egy érdekesség a makrózás szerelmeseinek: a 3 MP-es kamera hatvanszoros nagyításra képes (!), Full HD videókat vehetünk fel vele és F3-ról indíthatjuk a blendét.

Kép forrása: Oppo

Az elülső kameramodul 32 MP-es, optikája 81°-os látómezőt kínál, a blende F2.4-ről indul. Az Oppo újdonságával videózni is lehet, a hátsó (fő) kameramodullal 4K @ 60, 30 fps, Full HD @ 60, 30 fps, illetve HD @ 60, 30 fps méretű/képfrissítésű mozgóképek rögzíthetők, de választható a lassított felvételi mód is, ahol Full HD-ban 240, HD-ban a 480 fps a csúcs. Rendelkezésünkre áll az elektronikus stabilizáció, illetve a digitális zoomolás is. Az előlapi kamera szerényebb, itt Full HD-ban és HD-ban egyaránt a 30 fps a csúcs, 4K felbontás nem elérhető.

Kép forrása: Oppo

A rendszer lelke a Qualcomm Snapdragon 888 Mobile Platform, ahol a CPU összesen nyolc magot vonhat be a számításokba. A GPU az Adreno 660, ami kellő képmegjelenítési sebességgel bír. A telefon áramellátásáról egy 2200 mAh-s akku gondoskodik, ami gyorstöltési funkciót is kínál. Hogy a képanyagainknak elegendő hely álljon rendelkezésre, a gyártó a Find X3 Pro-t 12 GB RAM-mal és 256 GB ROM-mal látta el (a memória nem bővíthető). A készülék 163,6 x 74 x 8,26 mm terjedelmű, tömege 193 gramm. Hogy az eső ne vehesse el a kedvünket a képalkotástól, a telefont ellátták a megfelelő szigeteléssel, így az IP68 besorolást kapott. Árat egyelőre nem közöltek, de további részleteket itt találhattok róla.

Kép forrása: Oppo

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...