Fontos firmware frissítés érkezett a Leica SL2-S fényképezőgéphez

A Leica kiadott egy igen fontos vezérlőszoftver frissítést SL2-S típusú fényképezőgépéhez. A 2.0-ás alapszoftver kvázi „megreformálja” az autofókuszt és a filmfelvételt, szóval erősen ajánlott minden tulajdonosnak! Teljesen új algoritmus felel az élességállításért, ami a korábbinál sokkal jobb szem/arc/fej/test felismerést és követést ígér. A filmkészítők is örülhetnek, hiszen a Leica gépével végre lehetővé vált a 10-bites, 4K felbontású és 50/60 kép/mp képfrekvenciájú mozgóképek felvétele H.265 kodek használatával. További újdonság a Long-GOP 10-biten 150-200 Mbps-os adatsűrűséggel, ami az ALL-I-hez hasonló képminőséget eredményez fele akkora fájlmérettel.

Választható a szegmentált videó beállítás, ahol a fényképezőgép 60 mp-es szeletekre vágja fel a videót. Ennek igazából csak biztonságtechnikai funkciója van, hiszen egy esetleges kártyahibánál így nem a teljes videót veszítjük el, hanem csak töredékét. Szintén az újítás része, hogy a fotós feltölthet saját LUT fájlokat, amiből aztán a készülék dolgozik. A következő új szolgáltatás az Automatic Follow Focus (automatikus követő fókusz), ahol az operatőr kiválaszthat három fókuszmezőt, melyek közt felvételkor a masina magától váltogat. Az Image Overlay (képfedés) bekapcsolásával a Leica SL2-S a korábbi felvételt áttetsző módban jeleníti meg a kijelzőn, így komponáláskor könnyebb dolga van a felhasználónak átfedések létrehozásában.

További újdonságok: Enhanced Live View mód, hullámforma kijelzése, Tally mód. Az új firmware innen tölthető le a Leica SL2-S-hez.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...