A Nikon holnaptól nem fogad megrendeléseket az F-bajonettes objektívekre

Miután több jelzés érkezett arról, hogy a Nikon különösebb magyarázat nélkül beszüntette, illetve késleltette bizonyos F-bajonettes objektívek gyártását, most a vállalat megtörte a hallgatást: „termelési okokra” hivatkozva a vállalat holnaptól, azaz ma éjféltől ideiglenesen felfüggeszti az AF-S Nikkor 180-400 mm F4E TC1.4 FL ED VR dSLR objektív rendelhetőségét. A Nikon japán weboldalán megjelent egy rövid magyarázat a kialakult helyzetre, de igazából semmiféle releváns információt nem tartalmaz a kialakult helyzet kapcsán (bocsánatot kérnek az esetleges kellemetlenségekért, s figyelni fogják a helyzet alakulását, majd amint lehet, teljesítik a megrendeléseket).

Május elején szóba került, hogy több APS-C szenzoros dSLR váz és DX-es objektív hiánycikké vált (egyes helyeken már hónapok óta nem lehet kapni ezeket), illetve egy sor F-bajonettes lencserendszer gyártása szép csendben, magyarázat nélkül megszűnt. Tavaly év vége felé a Nikon bejelentette, hogy leépíti gyárait Japánban, s áthelyezi a gyártást Thaiföldre, hogy így jelentős mértékben csökkenthesse a gyártási költségeket, miután történelmi mértékű (720 millió dolláros) veszteséget könyvelt el. Egyelőre nem tudni, hogy az érintett gyárak bezárásának és a költözködésnek bármi köze lenne a kialakult helyzethez, de az jól látható, hogy világszerte szinte mindenhol hiány alakult ki Nikon termékekből. S mivel nem csak a fenti szuper tele érintett a történetben, a gyártó valószínűleg komolyabb problémával küzd, mint azt bevallaná.

Nos, a Nikon az idei évre még egy tucatnyi új, Z-bajonettes objektívet ígért, ezért az sem kizárt, hogy a kialakult helyzet ennek köszönhető: a gyártó összes energiáját és erőforrásait az ígéretének beváltására fordítja. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...