Több TIPA díjat söpört be a Sigma

A Sigma jött, látott, s győzött – összesen négy TIPA díjat vihetett haza a japán gyártó. Az idén 30 éves Technical Image Press Association, avagy röviden TIPA újfent kiosztotta a legjobbaknak járó díjakat, amelyek közül a Sigma három objektíve és egy fényképezőgépe összesen négyet happolt el mások elől. A Sigma fp L, a 100-400 mm F5-6.3 DG DN OS | C, a 85 mm F1.4 DG DN | A, valamint a 105 mm F2.8 DG DN Macro | A vitték el a pálmát egy-egy kategóriában. A kis fp L (amelyről egyébként épp most készül a bemutatóm) a Legjobb Fejlett Fotó/Videó Kamera kinevezésben részesült, amit nem is csodálok modularitását és képminőségét tekintve.

A 100-400 mm F5-6.3 DG DN OS | Contemporary a Legjobb Ultra Telefotó Zoomobjektív címet vihette haza: „[…] amellett, hogy kicsi és könnyű, a képminőségével is tökéletesen meg voltam elégedve. Nyilvánvaló, hogy ez az objektív nem feltétlenül a gyér megvilágítású és gyors mozgású teremsportok megörökítésére lett tervezve (bár a mai modern, alacsony zajszintű szenzorokkal miért is ne?), viszont a természetfotósok és a kültéri sportok rajongói remekül el lesznek vele. A fókuszsebesség kellemesen gyors (persze, a Sigma 500 mm F4-é azért gyorsabb), az AF pontos, a stabilizátor pedig meggyőző hatékonysággal dolgozik.” – írtam róla cikkemben.

A Sigma 85 mm F1.4 DG DN | Art a Legjobb Portréobjektívnek járó díjat zsebelhette be: „Sarkítva azt kérdezhetném, hogy mi a csudának van rekeszgyűrű a Sigma 85 mm F1.4 DG DN | Art objektíven, hiszen az üveg F1.4-en is olyat karcol, hogy azt eleinte el se hittem! Ráadásul nem csak a kép közepe éles és kontrasztos, hanem a képsarkok is! Ha elkezdünk rekeszelni, F1.8-tól a sarkokban már csak a peremsötétedés lesz halványabb, a lencserendszer borotvaéles képét már nincs hova tovább javítani. Minimális CA, könnyen korrigálható párnatorzítás, gyors élességállítás, jól kezelhető becsillanások – mi kell még? Ja, igen: a bokeh! Szerintem az élességi síkon kívül eső részleteket nagyon szépen, „krémesen keni” a Sigma. […]” – volt róla a véleményem a tesztelése után.

A Sigma egyik újabb fejlesztése a 105 mm F2.8 DG DN Macro | A, amelynek a Legjobb Makró Objektív titulus jutott: „Egy újabb, kívül-belül nagyon jó minőségű objektívet tett le elénk a Sigma. A 105 mm F2.8 DG DN Macro | Art ráadásul kifejezetten a tükörnélküli, full frame szenzoros L-bajonettes és Sony E foglalatú fényképezőgépekhez készült, így már végre natív makró optikát is kapott az egyre növekvő taglétszámú Leica, Panasonic, Sigma, Sony masinák felhasználói csoportja. Rengeteg kezelőszerv, kellően szigetelt tubus, nagyon jól eltalált méret és tömeg, belső élességállítás (az objektív hossza konstans marad fókuszáláskor), remek képminőség és nagyon jó ár a legfontosabb jellemzők. Persze, ne felejtsük el, hogy az L-bajonettes változatot a már említett telekonverterekkel is meg lehet toldani, ami további lehetőségeket nyit meg a fotós előtt.” – írtam a teszt végén.

Egy biztos: bármelyik Sigma terméket választod a TIPA díjazottjai közül, nem fogsz bennük csalódni!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...