Nyílt fejlesztői környezetet kínál a GoPro a HERO9 Black kameráihoz

Open GoPro” névre hallgat a kameragyártó nyílt, szabadon elérhető fejlesztői környezete (Application Programming Interface, avagy API), amit a HERO9 Black kalandkamerához tölthetünk le. Az „alkalmazásprogramozási felülettel” gyártóidegen fejlesztők is olyan alkalmazásokat készíthetnek, amelyek a GoPro említett sportkameráját integrálják valamilyen projektben. A programozási környezet ingyenesen és szabadon elérhető, nincs szükség semmiféle jóváhagyásra a gyártó részéről, azaz bárki használhatja, aki a HERO9 Blackre szeretne fejleszteni. A letölthető kódon keresztül nem csak a kalandkamera vezérléséhez kapunk hozzáférést, hanem a vezeték nélküli rendszerét is birtokba vehetjük.

Kép forrása: GoPro

Már több vállalkozás elkezdte használni az Open GoPro környezetet, így a HERO9 Black készüléket zökkenőmentesen integrálhatták saját alkalmazásaikba. Itt van például az Amazfit, akik okosórákkal foglalkoznak: az Open GoPro segítségével olyan szoftvert hoztak létre, ami lehetővé teszi a HERO9 Black vezérlését az okosóra érintőképernyőjén keresztül. Másik példa a Pixellot, akik egy teljes műsorsugárzási mobil platformot dobtak össze (sportközvetítést folytatnak). Említést érdemel még a Sena fejlesztése, ahol mikrofonos fejhallgatón keresztül hangvezérléssel kezelhetjük a HERO9 Blacket.

Az Open GoPro API-tól nem titkolva azt reméli a gyártó, hogy termékeik egyre szélesebb körben elterjedhetnek, s egyre többen rákapnak majd a fejlesztésekre. A környezet használatához azonban szükséges a GoPro HERO9 Black sportkamera legújabb, 1.6-os vezérlőszoftverének telepítése, ami az API-val való kompatibilitáson túl egyéb pozitív velejárókat is nyújt. Bár az Open GoPro támogatása nem teljes körű, a gyártó kódmintákat is mellékel Python, C, Swift, valamint BASH nyelveken. Ha érdekel a rendszer, innen letöltheted. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...