Villogó polipot kínál a Godox

Akár hat különálló vakuból alakíthatjuk ki makró villanónkat: a Godox bemutatta az MF12 Macro Flash rendszervakuját. Makró objektívünket szinte teljesen körberakhatjuk a Godox új villanóival: az MF12 jelölésű apró és könnyű elemek vezeték nélküli működésre vannak optimalizálva. Ékszerek, rovarok, növények, vagy bármi egyéb apróság fényképezéséhez ideális a gyártó újdonsága, hiszen általa igény szerint, tetszőlegesen alakíthatjuk ki a megvilágítást. A villanófejek egy az objektív szűrőmenetébe csavarható adaptergyűrűre csíptethetők fel. Minél több egységet vonunk össze, annál rugalmasabban alakíthatjuk a téma megvilágítását, de már két villanófejjel is tökéletes makrófelvételeket készíthetünk.

Kép forrása: Godox

Az adaptergyűrűnek köszönhetően sokkal rugalmasabb a fényformálás, mint egy hagyományos körvakuval, hiszen a villanófejek dőlésszögét is variálhatjuk, sőt, aszimmetrikus fejelrendezéssel külön mélységet is adhatunk a témának. A vakufejeknek saját, beépített Li-ion akkumulátoruk van, amelyek a villanó USB-C aljzatán keresztül tölthetők (egy feltöltéssel akár 500 teljes erejű villanás adható le). Alacsony energiájú villanások között csupán 0,01 mp az újratöltési idő, de a teljes erejű vakuzásnál is csak 1,7 mp-et kell türelemmel tölteni. A vakufejeket a Godox vezeték nélküli adójával lehet vezérelni – rossz hír, hogy ezt külön kell megvásárolnunk a szetthez.

Kép forrása: Godox

További meglepő tényállás, hogy az adaptergyűrűért és a méretváltó gyűrűkért is külön kell fizetnie az érdeklődőknek. A Godox MF12 Macro Flash villanófejek egyenként 110 dollárba kerülnek, de egy teljes szettet is megvásárolhatunk 720 dollárért, aminek része hat darab MF12 fejegység, valamint az adaptergyűrű és pár méretváltó gyűrű. A termék októberben kerül a boltok polcaira.

Kép forrása: Godox

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...