60 éves a Sigma!

2021. szeptember 9-én ünnepelte hatvanadik születésnapját a Sigma! Az 1961-ben alapított japán magánvállalkozás vezérigazgatója, Kazuto Yamaki ünnepélyes hangvételű levelet címzett a rajongóknak:

Kazuto Yamaki, a Sigma vezérigazgatója

Üzenet Kazuto Yamakitól, a Sigma vezérigazgatójától

2021. szeptember 9-én ünnepli 60. évfordulóját a SIGMA.

Michihiro Yamaki eredetileg 1961-ben alapította a céget, hogy megmentse az együttműködő vállalatok egy csoportját, amelyek beszállítójuk csődje után veszélybe kerültek; úgy vélem, anno senki sem gondolta volna, hogy a vállalkozás majd még 60 évvel később is létezik.

Ebben a hat évtizedben a Sigma számos nehéz helyzettel birkózott meg iparunkban, a technológiai forradalmaktól a kihívást jelentő gazdasági körülményekig. Időnként még súlyos válságokat is le kellett küzdenünk. Ilyen helyzetekben Michihiro Yamaki visszaemlékezett a vállalat alapításának idejére, és egy pesszimistának tűnő megjegyzést tett: „Soha nem gondoltam volna, hogy ez a cég, amelyet kérésre alapítottam, ilyen sokáig létezzen.”. De a vállalkozásnak sikerült átvészelnie a nehéz időket és sikerült talpra is állnia. Most, miután apámtól megörököltem az üzletet, azon kapom magam, hogy ugyanazon szavakra gondolok, bár különböző okokból.

Rajongóink nagylelkű támogatásának köszönhetően maradhattunk talpon 60 évig az üzleti életben, és követhettük szenvedélyünket, hogy kiváló fényképezőgépeket és objektíveket alkothassunk. Mindenekelőtt szeretném megköszönni ügyfeleink felbecsülhetetlen értékű támogatását és magas elvárásait velünk és termékeinkkel szemben. Bár a bátorítás néha szigorú szavak formájában is megjelent, ezek mindig lehetőséget jelentettek számomra és a társaságnak, hogy elgondolkozzunk és fejlődjünk. Köszönet mindenért!

Továbbá nagyon hálásak vagyunk kereskedőink, beszállítóink és minden más üzleti partnerünk szüntelen támogatásáért. Bizonyára többször is gondot okoztunk önöknek, és tisztában vagyok azzal, hogy cégünk csak a türelmüknek és kitartásuknak köszönhetően jutott el idáig. Ezért őszinte hálával tartozom! Továbbá hálával tartozunk baráti támogatásukért és megértésükért azoknak a közösségeknek, amelyeknek mi és partnereink is tagjai. Semmiképp sem gondoljuk azt, hogy ez magától értetődő lenne. Végül szeretnék köszönetet mondani minden vezetőnek – legyen az visszavonult, vagy még aktív -, akik segítettek azzá alakítani cégünket, amilyen az ma lehet. A Sigma csakis a maguk kemény munkájának köszönhetően létezik! Ígérem, hogy továbbra is építkezni fogunk azokra az alapokra, amiket önök megteremtettek!

Alapításunk 60. évfordulóján visszatekintünk és felidézzük azt a mérhetetlen jóindulatot és támogatást, amit ebben a hat évtizedben kaptunk. A jövőben továbbra is arra törekszünk, hogy a Sigmát olyan vállalattá fejlesszük, amely készen áll arra, hogy teljesítse új korszakok kihívásait, miközben hű marad azokhoz a filozófiákhoz és elképzelésekhez, amelyek eddig utunkat mutatták. Reméljük, hogy Ön is elkísér minket!

Szívből jövő köszönettel mindenkinek, aki lehetővé tette ezt a 60. évfordulót,

Kazuto Yamaki
Sigma, vezérigazgató

(Címlapkép forrása: Sigma)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...