Megérkezett a GoPro Hero10 kalandkamera!

Az elmúlt napokban – ahogyan az ilyenkor lenni szokott – számtalan pletykával találkozhattunk, amelyek a GoPro sajtóbejelentésétől a termékfotókig már mindent lelepleztek az új kalandkameráról, a Hero10 Blackről. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg a Hero9 Black, aminek most méltó utódot állít a GoPro. A Hero10 új központi chippel („GP2” – dupla teljesítményt ígér), jobb általános teljesítménnyel és könnyebb használhatósággal érkezik.

Kép forrása: GoPro

A Hero10 Black legfontosabb újítása egyértelműen az új központi processzor, aminek a korábbi funkciók és szolgáltatások jobb, gyorsabb működése köszönhető. Persze, akadnak bőven újdonságok is, amelyek nem jöhettek volna létre a megnövelt teljesítmény nélkül. A Hero10 Black például gyorsabb adatátvitelre is képes, így 30%-kal gyorsabban tölthetjük fel képanyagainkat telefonunkra, vagy a felhőbe. Ha még gyorsabban szeretnénk képeket, videókat másolni, akkor vezetékkel is összeköthetjük a telefont a kamerával – ez eddig nem volt lehetséges. A GP2 chipnek hála már a GoPro Hero9-ben bemutatkozó elülső oldali kijelző képfrissítése is felgyorsult, noha, maga a panel maradt a régiben.

Kép forrása: GoPro

Az új chipnek hála a 23,6 MP-es képérzékelőből is többet ki tudtak hozni a fejlesztők: az 5,3K felbontású, 16:9 képarányú videókból immár 19,6 MP-es állóképeket nyerhetünk ki. A gyorsabb rendszerchip magasabb képfrissítési frekvenciákra is képes, így például 5,3K-ban 60 fps, 4K-ban 120 fps, illetve 2,7K-ban 240 fps a maximum (sajnos, Full HD-ban is legfeljebb 240 kép/mp lehet a frissítés). A mozgóképek nem csak gyorsabbak, hanem jobb képminőségűek is lettek, ráadásul a HyperSmooth 4.0 képstabilizációs rendszer a legrázósabb felvételeket is kiegyengeti (háromféle üzemmód: kikapcsolva, bekapcsolva, „Boost”, ahol utóbbi némi képvágással jár, de még stabilabb képet nyújt).

Kép forrása: GoPro

A Hero10 ugyanazt az akkut használja, amit a Hero9, így a korábban összevásárolt telepeket nem kell újabbra cserélnie a tulajoknak. Üröm az örömben, hogy a Hero10 a megnövelt teljesítmény miatt gyorsabban lemeríti az áramforrásokat. A GoPro Hero10 Black már meg is rendelhető, ára 500 dollár. A fejlesztők novemberben újabb funkciókkal fogják felvértezni a kalandkamerát, de erről többet a gyártó honlapján lehet olvasni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...