Profi objektívvel alapozza meg hírnevét az OM System: íme, az M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO

Látszik, hogy igenis komolyan veszi küldetését az OM Digital Solutions, aki az OM System márkanév hírnevét máris egy professzionális termékkel alapozza meg: az M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO ott folytatja a kimagasló minőségű lencserendszerek sorát, ahol az Olympus anno abbahagyta! Lássuk, hogyan mutatja be újdonságát maga a gyártó:

Sajtóközlemény

Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO (35mm ekvivalens: 40mm) objektívjét. Ez a Mikro-NégyHarmad objektív egyszerre kínál lenyűgöző Feathered Bokeh hatást, illetve az M.Zuiko PRO sorozatra jellemző kiemelkedő felbontást és teljesítményt. A kompakt és könnyű, ugyanakkor kiváló minőséggel büszkélkedő, fix objektív a 40mm ekvivalens* gyújtótávolságra jellemző természetes látószög révén sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, hiszen ideális portrékhoz, pillanatképekhez, de nagyszerűen használható tájképekhez is. Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO az első termék, mely már a nemrég bemutatott “OM SYSTEM” márkajelzést kapja. Az új objektív várhatóan november végén kerül a boltokba.

Kompakt és könnyű PRO objektív, lenyűgöző Feathered Bokeh hatással
Az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző kiemelkedő felbontást a gondosan tervezett felépítésnek köszönhetjük: a 11 elemből, 10 lencsetagból álló konfigurációban Super ED, ED, Super HR és aszférikus lencséket is találunk, melyek ideális elhelyezésével kiváló képreprodukciót kapunk a kép közepétől a széléig. Ez a nagyfelbontású objektív a fényképezőgép teljesítményét maradéktalanul kiaknázza, ide értve a High Res Shot funkcióval elérhető, elképesztő képminőség biztosítását is. A becsillanás és a szellemkép minimalizálására az objektív ZERO bevonatot kapott – ebben segít az objektív szerkezetében keletkező tükröződéseket csökkentő tervezés és optimalizálás is.

Feathered bokeh: a háttér tökéletes elmosódását biztosító M.Zuiko PRO F1.2 sorozat fejlesztése során megszerzett tudás segítségével valósítottuk meg a Feathered Bokeh hatást, mely finoman vezeti át a éles képterületeket az életlen, elmosódott háttérbe. Az aberrációt mérő eszköz segítségével vizsgálható bokeh hatás erősség és a szférikus aberráció optimális szabályozása által az új objektív egyszerre kínál lenyűgöző felbontást és gyönyörű bokeh-t.
Kompakt méretű és könnyű kialakítás, F1.4 legnagyobb rekeszértékkel: az objektív tömege 247 gramm, így, ha az Olympus OM-D E-M5 Mark III vázzal párosítjuk, a rendszer mindössze kb. 661 gramm**. Ennek és a kis méretnek köszönhető az a mobilitás, melynek eredménye a gondtalan és gyors fotózás lehetősége.

Kényelmes és gondtalan felvételkészítés a legkülönfélébb körülmények között
Rendkívül megbízható, por-, csepp- és -10°C hőmérsékletig fagyálló konstrukció: a tömítésrendszerrel zárt objektív IPX1 szabványnak megfelelő cseppállóságot biztosít. Egy szintén por-, csepp- és fagyálló kivitellel büszkélkedő vázzal párosítva zord időjárás – akár eső, vagy havazás – esetén is gondtalan használhatóságot kínál. A frontlencse fluorin bevonata által a vízcseppek legördülnek annak felületéről, illetve a tisztítása is a lehető legkönnyebb.

Nagysebességű, nagypontosságú AF: a kiváló optikai tervezéssel és lencsekialakítás-technológiák alkalmazásával könnyebb fókuszállító lencsék készítése lehetséges. Ennek köszönhetően gyorsabb és még pontosabb autofókusz érhető el, ami a használója számára gondtalan, villámgyors és precíz AF-használatot jelent.

Különféle kifejezésmód szinten bármilyen jelenethez
A közelképekkel a Feathered Bokeh előnyei maximálisan kihasználhatók: az objektív tervezésekor a lenyűgöző közelképek készítésének igénye is meghatározó volt. A legkisebb tárgytávolság 25 cm, a maximális nagyítás pedig 0,22x* a közelképekhez. A gyönyörű Feathered Bokeh hatás finoman vezeti át az elmosódott részeket a kreatív makrófotózás biztosítása érdekében. Egy látószög, mely a természetes perspektívát és a bokeh lehetőségeinek kihasználását is biztosítja: a 40mm ekvivalens gyújtótávolsághoz tartozó látószög valamivel nagyobb, mint egy standard objektívé, de mégis ideális mindenes lehet, hiszen a portré- és pillanatképek mellett látképek megörökítésére is kiválóan alkalmas.

Elérhetőség és árak
Az M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO objektív 2021 november végétől kapható, €699*** ajánlott fogyasztói áron. Az M.Zuiko objektív ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással**** kapható – ehhez mindössze az új objektív my.olympus-consumer.com oldalon történő regisztrálása, illetve a hírlevélre történő feliratkozás szükséges.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...