Alakváltó, moduláris LED lámparendszer érkezik az Aptoluxtól

Igen érdekes koncepciót követ az Aptolux újdonsága, ami egy több elemből, egyedi igények szerint összeállítható, moduláris LED lámparendszer. Az Aptolux MP-1 alakját és méretét a felhasznált modulok számával tudjuk megváltoztatni annak függvényében, hogy épp milyen témát szeretnénk megörökíteni. Az ötletet Alvis Rozenbergs fejlesztette tökélyre az elmúlt évek során, aki maga is fotós, illetve filmkészítőként aktív. Az Aptolux MP-1 rendszert saját felmerülő igényei szerint kezdte el megrajzolni, így biztosra vehetjük, hogy ténylegesen fotós/videós célokra kihegyezett megvilágítási rendszert kapunk kézbe.

Kép forrása: Aptolux

A nehéz, drága és nehézkesen javítható fényrendszerekből lett elege Rozenbergs-nek, így hát megoldást keresett problémáira. Az MP-1 fejlesztésének kezdetekor több mint 100 filmkészítőt kérdezett meg világszerte, hogy felmérje, mik az elvárások egy jól használható, professzionális fényforrással szemben. Az elkészített prototípusra aztán további 500 operatőr adott visszajelzést. Nos, az Aptolux MP-1 moduláris rendszer legfeljebb hat panelből állhat, amelyeket különböző alakzatban illeszthetünk össze. A szett szétszerelve nem foglal több helyet, mint egy „ételhordó”, és akár egy átlagos hátizsákban is elfér.

Kép forrása: Aptolux

Az Aptolux MP-1 csúcsminőségű LED-ekkel szerelt panelek két színű, RGB, illetve animált fény megjelenítésére képesek. A hat panel egyenként 20 W (2000 lumen) teljesítményű, összecsatolva pedig egy 120 wattos fényforrást kapunk belőlük. Az MP-1-gyel számos fényforrás helyettesíthető, hiszen egy vonalban, vagy akár köralakban is összeilleszthetjük a paneleket kreatív fényforrásokat mímelve. A fehéregyensúly 3000-6000 K között állítható, a CRI 96, a TLCI érték pedig 97. A panelek fényerejét 0-100% között állíthatjuk, de akár választhatunk is a 30 „beépített effektus” közül (pl. kandallóban lobgó tűz hatása stb.).

Az Aptolux MP-1 november 18-ig előrendelhető; a starter kit, amely két panelből áll, 300 dollárba kerül, míg a négy paneles szett 600, a hatos pakk pedig 850 dollárért vihető. Az első megrendelők azonban 40% kedvezményt kapnak a végfelhasználói árakból. A fejlesztő további fényformálókon és egyéb kiegészítőkön dolgozik (pl. diffúzor, méhsejt-rács, lecsatolható lencsesor, vezeték nélküli vezérlő). Bővebb infóért látogass el az Aptolux weboldalára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...