És valóban: íme, a Nikkor Z 28-75 mm F2.8!

Ahogyan azt az elmúlt időszakban prognosztizálták, valóban megérkezett a Nikon legújabb standard zoomja, a Nikkor Z 28-75 mm F2.8, de „S” utótag nélkül. A teljes kisfilmes képkört kirajzoló optika „több mint alternatívája” a Nikkor Z 24-70 mm F2.8 S-nek, hiszen szinte ugyanazt a területet lefedhetjük vele, mint a nagyobbik, és elsősorban drágább testvérmodellel, ám jóval kedvezőbb áron. Ahogyan azt a pletykák előre jelezték, az újdonságért 1200 dollárt kell majd fizetnie az érdeklődőknek. A Nikkor Z 28-75 mm F2.8 nagy valószínűséggel a Tamron 28-75 mm F2.8 Di II RXD átöltöztetett verziója – a Tamron már korábban is kölcsönzött a Nikonnak zoomokat, így különösebben nem kell meglepődni ezen a lépésen.

Kép forrása: Nikon

A Nikkor Z 28-75 mm F2.8 csupán 565 grammot nyom, szűrőmenete 67 mm, terjedelme 75 x 121 mm. A tubusban 12 csoportba rendezve összesen 15 lencsetag található, ahol három aszférikus, egy ED, és egy Super ED kivitelű. Az objektív legkisebb tárgytávja 19 cm, legnagyobb nagyítása 0,34-szeres. A belső élességállítást egy léptetőmotor végzi, ami kellően gyors, és amellett néma működést garantál. A Nikkor Z 28-75 mm F2.8 blendéjének íriszét kilenc darab lekerekített alakú lamellából alakították ki, így a háttérelmosás kellemesen lágy lehet. Ahogyan előre jelezték a pletykák, a lencserendszert majd csak jövő januártól találjuk meg a boltok polcain.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ALKOSSON SZABADON AZ ÚJ NIKKOR Z 28-75MM f/2.8 OBJEKTÍVVEL

A Nikon ma egy új, teljes képméretű, normál zoomobjektívvel bővíti a Nikon Z termékcsaládot. A NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 sokoldalú, a nagy látószögtől a zoomos telefotótartományig nagy, állandó rekeszt és éles fókuszálást biztosít. Az utcai jelenetektől a tájképeken át a portrékig, ez egy nagyszerű objektív a Nikon Z-felhasználók számára, akik hatékonyabbá szeretnék tenni kreatív játékukat.

A NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 könnyű felépítésével és éles optikájával az emberek kiváló képeket készíthetnek mindenről, ami inspirálja őket. A sokoldalú zoomtartomány számos klasszikus gyújtótávolságot lefed, míg az f/2,8 állandó rekeszérték nagyobb szabadságot biztosít az új ötletek kipróbálásához: a felhasználók könnyedén megörökíthetik a gyenge megvilágítású helyzetek hangulatát, vagy felfedezhetik a kis mélységélesség kreatív lehetőségeit. A rendelkezésre álló fényben gyorsabb záridővel is fényképezhetnek, és a fényerő feláldozása nélkül rögzíthetik a mozgást.

A NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 gyorsan és élesen fókuszál, még akkor is, ha közelről fényképez, és gyönyörű elmosódást biztosít, amellyel a felhasználók a következő szintre emelhetik a portréfotózást. Ez a teljes képméretű Z objektív videózáshoz is jól használható: a zoomtartomány széles, térérzetet teremtő felvételek és közepes felvételek készítésére is alkalmas, és az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) el van nyomva.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „Az f/2,8 maximális rekeszű objektíveket hagyományosan szakemberek számára fejlesztettük ki, de a Z-bajonett optikai előnyeinek segítségével a NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 objektívet megfizethetőbb áron kínáljuk. Izgatottan várjuk, hogy még több fotós lépjen a következő szintre, amikor kihasználja a nagy, állandó rekeszértékű objektív által kínált művészi lehetőségeket.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8:

  • Szabványos zoomtartomány: illesszen a képbe többet a jelenetből 28 mm-rel. Készítsen lenyűgöző portrékat 75 mm-rel.
  • f/2,8-as maximális rekesz: a nagy, állandó rekesz lehetővé teszi a következetes expozíciót a teljes zoomtartományban és a tiszta felvételeket gyenge fényviszonyok mellett. A felhasználók természetes fényben gyorsabb záridővel is fényképezhetnek.
  • Gyönyörű elmosódás: a nagy Z-bajonett és a rögzített f/2,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz lekerekített, hihetetlenül lágy, természetes megjelenésű elmosódást tesz lehetővé.
  • Kiemelkedő képek közelről is: a minimális fókusztávolság 28 mm-nél mindössze 0,19 m, 75 mm-nél pedig 0,39 m.
  • Gyors, magabiztos fókusz: a fókuszálás zökkenőmentes, csendes és borotvaéles – még közeli felvételek készítésekor is.
  • Nagyszerű videó: a fókuszlégzés el van nyomva, így a fókusz a felvétel látószögének befolyásolása nélkül állítható. A sima rekeszvezérléssel gyönyörű, természetesnek tűnő fényerő-eltolódásokat rögzíthet.
  • Értelemszerű kezelhetőség: a sima, kattintás nélküli vezérlőgyűrű pontos manuális fókuszáláshoz, illetve a rekesz, az ISO vagy az expozíciókompenzáció beállításához használható.
  • Por- és cseppálló: a NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 por- és cseppálló¹, és az objektív könnyen tisztítható bevonattal rendelkezik. (Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között)
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...