Kicsi és könnyű szupertelével izgat a Nikon: 800 mm a tét!

A Nikkor Z 28-75 mm F2.8 bejelentése mellett a Nikon illetékesei egy másik objektív érkezését is megerősítették: kicsi és könnyű szupertelével kedveskednek majd a rajongóknak. A japánok ugyanis tervbe vették a Nikkor Z 800 mm F6.3 VR PF S megépítését, ami az első olyan Z-bajonettes Nikkor lehet, ami Fresnel optikai elemmel készül. Az újdonság a tükörreflexes fotógépekhez épített AF-S 300 mm F4 és az AF-S 500 mm F5.6 mintájára készül, de ezúttal már nem F-bajonettel. Sajnos, a Nikon további részleteket nem árult el, s képeket sem közölt a tervezett objektívről. Valószínűleg az elkövetkezendő hetekben többet tudhatunk majd meg erről a szépségről.

Az AF-S 500 mm F5.6 Fresnel lencsés objektív (kép forrása: Nikon)

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Nikon már fejleszti a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S fix szupertelefotó objektívet a Nikon Z-bajonettrendszerhez

A Nikon örömmel jelenti be a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S fix szupertelefotó objektív fejlesztését az olyan teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez, amelyekhez hozzátartozik a Nikon Z-bajonett.

* A tényleges termék külseje eltérhet a fenti képtől.

A NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S egy S sorozatú* objektív, amely nagy teljesítményű képalkotást és kiváló felbontást biztosít, miközben nagy mértékben csökkenti a színeltérést. A PF (Fresnel) objektívelem először került NIKKOR Z modellben alkalmazásra, és ennek köszönhetően egy kompakt és könnyű váz született meg, így rendkívül könnyen hordozható annak ellenére, hogy egy szupertelefotó objektívről van szó. Nagy képalkotási teljesítményének és kiemelkedő mobilitásának segítségével az objektív megbízhatóan támogatja megannyi haladó amatőr és profi fotós képalkotási kifejezési lehetőségeit. A Nikon továbbra is egy új dimenzió elérésére törekszik az optikai teljesítményben a felhasználók igényeinek kielégítése mellett, hozzájárulva a képalkotási kultúra fejlődéséhez a képalkotási lehetőségek bővítésének reményével.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...