Ez a videokamera 1000 kép/mp-re képes 4K felbontással

2/3”-os képérzékelő alkotja a lelkét a For-A legújabb videokamerájának, ami akár 1000 kép/mp-es képfrissítési frekvenciára is képes 4K felbontás alatt. Az FT-ONE-SS4K-t élő műsorsugárzásra tervezték, de akár lassított felvételeket és készíthetünk vele. Különleges tudása új képalkotó rendszerének köszönhető, ami egy prizmát és két képérzékelőt hasznosít. A több szenzoros felépítés nem újdonság, hiszen korábban szinte kizárólag a több érzékelővel szerelt videokamerákat használtak a profi szegmensben, és csak az utóbbi években tértek át a gyártók az egylapkás képalkotásra.

Kép forrása: For-A

A For-A FT-ONE-SS4K kamerára B4 bajonettes objektívek csavarhatók, amelyek egy prizma mögé helyezett szenzorpárosra rajzolnak. Ez a videokamera az első olyan rendszer, amiben 2/3”-os képszenzor található és képes elérni az 1000 kép/mp-es képfrissítést. Az egyedi felépítésének köszönhetően nincs szükség lencsés bajonett-átalakítóra, ezért az összes beérkező fény hasznosítható az expozíció során. Satoshi Kanemura, a cég amerikai képviseletének elnöke szerint az egyszenzoros videokamerával és a bajonett-átalakítóval 2,5 FÉ-t veszítenénk a beérkező fényből.

Kép forrása: For-A

Az FT-ONE-SS4K ideális sportrendezvények közvetítéséhez, ahol a hagyományos 4K Ultra HD mellett a 4K felbontású lassított felvételekre is szükség lehet. Bővebb infó a rendszerről a For-A honlapján található. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...