Íme, a sztrímerek álomkamerája: Logitech Mevo Core!

Gyakran készítesz élő felvételt követőidnek? Tele van már a hócipőd a gagyi képminőségű, vagy iszonyatosan drága és bonyolult videokamerákkal? Akkor a Logitech Mevo Core pont neked való! Mivel a Logitech egyike azon 45 gyártónak, akik tagjai a m4/3 szabványnak, ezért kézenfekvő volt, hogy olyan videokamerával lepjék meg rajongóikat, ami erre a formátumra épül. Nos, a Mevo Core lelke egy 8,3 MP-es 4/3”-os CMOS képérzékelő, ami elé m4/3 formátumú objektíveket csavarhatunk. Az így elénk táruló lehetőségek tárháza gyakorlatilag korlátlan, hiszen erre a formátumra sokan rengetek objektívet kínálnak: a makrótól az ultra nagylátón át a szuper telefotó lencserendszerig mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet operatőri életünk során.

Kép forrása: Logitech / Mevo

A Logitech Mevo Core vázra azonban nagy valószínűséggel az ultra nagylátók közül fogunk választani, hiszen a sztrímerek jellemzően otthonukban („stúdióban”) veszik fel a tartalmat, így viszonylag közel ülnek a kamerához. No, de vissza a készülékhez: a Mevo Core egy tipikus (és praktikus) „dobozkamera”, amit méretei is tükröznek (8,24 x 9 x 9 cm). A videokamera akkuval is csupán 700 grammot nyom, tehát a kisebb állványok sem fognak elgörbülni súlya alatt. A készülék WiFi 6E és Bluetooth 5.1 szabványú vezeték nélküli modulokkal is fel van szerelve, de aki a klasszikus módon szeretné gépéhez, okoseszközeihez csatlakoztatni, az USB vezetékkel is megteheti ezt (2 db USB-C aljzatot kapunk). A videót NDI, HDMI, vagy SRT porton keresztül küldhetjük külső eszközeinkre.

Kép forrása: Logitech / Mevo

A Mevo Core legfeljebb 4K felbontásban, 30 kép/mp-es képfrissítéssel, 40 Mbps-os adatsűrűséggel dolgozik (opció még a Full HD @ 30 fps 20/40 Mbps-mal, vagy a HD @ 30 fps 10 Mbps-mal). A képarány 16:9, tehát már nem kell vágással, maszkolással bajlódni. A videó H.264 és HEVC konténerbe ágyazódik, a képet elektronikusan stabilizálhatjuk vázon belül. Opcióként választható a függőleges képfordítás, a HDR képalkotás. A fehéregyensúly lehet manuális, vagy automatikus, illetve előre beállított, a fénymérés szpot, középre, vagy átlagoló. Érdekes módon, a Mevo Core többféle expozíciós módot is kapott: manuális, automata, vagy zárprioritásos lehet. Az expozíciókompenzáció maximuma +/-3 FÉ 1/10-es lépésenként.

Fentebb már említettem a két USB-C aljzatot, de ezek mellett ott van még a váztesten 1 db HDMI, 1 db 3,5 mm TRS audio, illetve van még egy microSD foglalatunk is. A három darab beépített mikrofon támogatja a Fraunhofer upHear Spatial jelfeldolgozást, de külső mikrofon is csatlakoztatható a készülékhez a 3,5 mm-es aljzaton, az egyik USB-C aljzaton, vagy okoseszközön keresztül. A hangfelvétel legfeljebb 16-bites és 48 kHz-es minőségű lehet. A váztesten 4 db szabványos állványmenet található, így több kiegészítőt szerelhetünk fel a kamerára. Hasznos kiegészítője a Mevo Core-nak a homloklapra helyezett két RGB LED, amelyek a sztrímer felé jelzik, ha épp élő a felvétel.

A gyári csomag része a Mevo Core kamera, egy 2 méteres USB-C-USB-C kábel és egy védőkupak. A beépített akkumulátorral legfeljebb hat órányi felvételt készíthetünk. A Logitech Mevo Core 1000 dolláros áron vásárolható meg, bővebb infóért látogass el a gyártó honlapjára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...